Alla inlägg under december 2011

Av Kisse - 7 december 2011 15:09

Var rätt tung dag igår (och idag) när jag insåg att det var igår vi skulle ha varit på rutin ultraljudet... då vi skulle ha fått se en frisk, pigg bebis sparka runt i magen...


Tack och lov att jag började blöda innan iaf så vi inte behövt se där på rutinultraljudet att bebisen var stilla... även om jag inte trodde det var så illa som det var så fanns ju oron där och misstanken att något var fel... ännu värre marddröm har det ju varit att komma dit och inte haft misstankar om att något var fel...


Precis ibörjan, ville jag bara bli gravid DIREKT... nu har jag kommit till nästa steg då tankarna maler HUR FASEN SKA VI VÅGA IGEN? Livrädd att något ska gå fel igen, kommer jag vara nojjig hela tiden, hur ska vi våga glädjas???


Tankarna maler, jag är trött så sjukt trött långt inne i själen, känns som det hände för evigheter sedan samtidigt som jag stannat på den 21 november. Känner mig fortfarande frånvarande, ser fortfarnde en stilla bebis på ultraljudskärmen och hans pytte pytte små händer, så liten, så fridfull, så älskad, så jävla saknad.


Det gör så himla ONT långt långt långt in i hjärtat...


MEN...



Glömma kommer vi aldrig göra men minnet kommer såklart att blekna och

jag är rädd att glömma hur han såg ut...


Jag är rädd att tala om att det var en pojke, att tala om hans namn, att han ligger i en minneslund (inte än då men så småningom) för det blir så mycket mer verkligt då... och gör så mycket ondare...


Idag är jag inte stark :(


 

Av Kisse - 7 december 2011 14:39

Lukas bestämde sig för att kliva upp tidigt idag, redan halv sex vaknade han helt i onödan ;) Han hade iaf gott om tid att leka med nya leksaken från julklappskalendern.


 

Morgonlek är ju mysig, båda barnen låg på golvet och körde med sina motorcyklar så vi nästan kom för sent till frukosten på förskolan ;)


Idag när jag gjort mina timmar på jobbet kände jag mig helt slut och åkte helt sonika hem utan barnen, Petter får hämta dom när han slutar. Jag känner mig hemsk när jag gör så men samtidigt försöker jag intala mig själv att barnen har det bra där dom är och jag behöver få vila det är ju därför jag är sjukskriven på halv tid, för att vila! Men jag gillar inte att vara ifrån mina barn... men jag är ingen bättre mamma om jag tar hem dom och inte orkar ge dom en tid och energi dom behöver och förtjänar. Istället ska jag försöka få klart middagen tills resten av familjen kommer hem och förhoppnigsvis har jag laddat klart batteriet tills dess!

Av Kisse - 6 december 2011 19:59

Så har broder och hans familj åkt hem men vi syns redan på lördag igen för då kommer dom ner och lämnar lille Wilhelm så ska vi passa honom över natten,  ska nog gå bra men nog är det lite pirrigt att passa andras barn men allra mest ska de bli roligt!


Nu inväntar jag att Petter hämtar posten och sedan blir det dusch och i säng, känns att jag varit uppe och hållt i gång hela dagen. Min rygg vill inte riktigt bli bra och det är sjukt irriterande, inte går det att gå ut och gå heller eftersom ett vitt fint lager täcker all is och gör det ännu svårare att gå utan att spänna sig, jag tror nämligen jag har en massa spänningar som gör denna ryggvärk.

 :(


Tänkte även vissa vad jag fick i paketet igår, jag lyckades nämligen vinna ett paket i pakettävlingen vi hade på vårat ATP med julavslutning.

 

En fin fin tomtelykta och små mini pluttiga mörknivar som barnen helt klart kommer uppskatta ;)

Av Kisse - 6 december 2011 13:48

Det kom ett tunnt lager med snö igår, gräset sticker upp men det är vitt vilket gör mig glad, skönt att det är ljust när man kommer hem från jobbet, var väldigt mörkt imorse halv sex när jag åkte ;)


Är hemskt glad att jag blev sjukskriven på 50% i två veckor (efter de två heltids sjukskrivna veckorna) igår var jag trött när jag kom hem och ännu tröttare efter APT... idag kände jag mig helt slut efter mina fyra timmar... tror jag dessutom inte tagit det tillräckligt lugnt då jag fick ont i magen idag igen. Jag har lite svårt att inse mina begränsningar :( Kunde jag så skulle jag nog köra på i 200 men kroppen klarar det inte, ha därmed bestämt mig för att jobba 50 % nästa vecka också trots att det ännu är början av veckan men lika bra att boka upp vikarie så vi inte står där på pottkanten nästa vecka.


Känns som jag snart berättat för alla vad som hänt, idag hade jag lite pratat med några barn som varit väldigt insatt i att jag väntade bebis, dom hde redan snappat upp vad som hänt så det kändes bra att jag kunde förklara för dom.


Idag kommer min bror, Jeanette och Wilhelm ner hit på middag, länge sedan sist så det ska bli trevligt! Jag gör de lätt för mig och gör mat som tillagar sig själv i ugnen, tyvärr ingen som helst inspiration till matlagning ;) Det enda jag längtar efter är svärmors lax, tur för mig då att vi firar jul där även iår för att kunna fira jul nästa år tillsammans med mamma och pappa och ALLA min syskon och syskonbarn   

Av Kisse - 5 december 2011 14:07

Måste passa på att ge ett tips medans jag kommer ihåg, vet att jag tipsat om det tidigare i bloggen men värt att upprepas ;)


Något alla borde ha i sitt hem, ett litet gasolkök!

 

Litet och otroligt smidigt, värmer allt från välling, kaffe, mat i alla dess former (ja kanske inte pizza då). kostar 100 kronor på biltema och sedan 50 spänn för en gasolbehållare alt. 70 för en större gasolvbehållare. Vi har haft den lilla behållaren i ett par år och inte behövt byta trots att gasolköket åker fram titt som tätt för att värma välling eller vatten när det varit strömavbrott både av den planerade och oplanerade sorten.

Av Kisse - 5 december 2011 13:35

Första halvan av denna arbetsdag är avklarad dock ska jag snart tillbaka för APT, julavslutning med både paketbyte och mat och fika. Kändes stressigt att jobba 50 % men ack så skönt att åka hem när mina timmar var gjorda, jag blev hemskt trött. Barnen fick vara kvar på sin förskola eftersom jag snart ska åka igen och Petter hinner inte byta av mig innan jag måste åka och för att slippa hatta runt med barnen till barnvakt etc. så är det bättre för dom att vara kvar på fsk tills Petter hämtar dom. Jätte glada barn lämnade jag på förskolan imorse, dom har verkligen längtat dit!


För min del var det lite tudelat att komma på jobbet, för det första för att jag kände mig lite stressad över att jag ville hinna så mycket på den korta tid jag skulle vara där men de hade gjort så jul fint och mysigt där att det vr lätt att stressa ner, idag var det lite barn så vi har expirmenterat fram till juldekorationer. Sen fick mina kollegor mig verkligen att känna mig efterlängtad och välkommen tillbaka och det är ju verklign skönt, jag trivs ju super bra på mitt jobb, jag älskar mitt yrke men min hjärna hade ju redan börja ställa in sig lite på att gå på föräldraledighet till våren...


Det känns iaf skönt att vi nu är inne i en mysig månad, imorgon står det pepparkaksbak på schemat med barnen och sedan är det ju en hel del pyssel som ska produceras fram tills jul och det gillar ju jag ;)

 

Lukas som en liten plutt förra året när han plundrar peppparkakshuset.

Av Kisse - 4 december 2011 20:33

Idag har det varit en sån där typisk söndag, fick sovmorgon av familjen och sov till 11, vilket inte hönder ofta!!! Sedan har resten av dagen varit lite halv slö men ändå blivit lite undanplockat, tvättat, greja lite här och greja lite där...


Imorgon börjar jag jobba igen, 50 % till en början så få vi se hur det går. Mitt järnvärde har iaf gått upp och jag mår lite bättre, inte yr och frysen hela tiden längre. Gäller fortfarande att komma ihåg att inte resa mig upp för fort för då ser jag mest bara stjärnor  



Känna iaf bra att vi får in lite rutinr i vårat liv igen, de senaste veckorna har verkigen varit upp och ner!

Av Kisse - 4 december 2011 09:30

Lukas fötter växer som ogräs, hela Lukas växer som ogräs för den delen ;) Och det är dags för nya tofflor, iår har jag skickat efter dessa just för att det är traktor och traktor släp på dom, annars är jag ju skit nöjd med BELLIO tofflorna, de är helt underbara.

www.toffelhjalten.se   


Httills den enda julklappen till Lukas. Han älskar nämligen traktorer och speciellt vagnar så vi funderar även på köpa ett set med en traktor och flera olika vagnar som såg lite rejälare ut.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards