Alla inlägg under januari 2012

Av Kisse - 19 januari 2012 20:48

Oj oj oj


Känner mig sjukt duktig!!! Känner mig sjukt mörbultad i vardena muskel också... långpromenad med Linn imorgon för att mjuka upp och på lördag då kör vi ett mixpass :)

Av Kisse - 19 januari 2012 17:30

Filip har varit på förskola en stund idag för att träffa special pedagogen som tyckte vi skulle ta kontakt med bvc och få remiss till logopeden för vidare hjälp. Tog och lyxade till med en mysig ute mellis när vi kom hem eftersom Filip inte varit ute något idag. Tände en eld och drack varmchoklad och åt ostmacka till *mums*


       


Ett tips när man vet att barnen ska fika ute och det är lite små kallt, ta med fingervantar eller tunnare tumvantar som barnet ändå kan äta med. Jag brukar se till att ha med det i fickan och tar på när barnen börjar bli kalla just under fikastunden då de vanliga handskarna är för klumpiga.

Av Kisse - 19 januari 2012 16:55

   


Eftersom Lukas nu är feberfri passade vi på att vara ute när vi kom hem från förskolan, där vi lämnat Filip. Skottade en massa snö och åkte snowracing. Underbart härligt väder, minusgrader men vindstilla så det var super härligt! 


Vi gick in lagomt till att göra lunch och äta lunch sedan stoppade jag ut Lukas för att sova middag ute i vagnen medans jag passade på att städa lite. Väcka Lukas och sedan hämta Filip och vad vi gjorde sen vi hämtat honom får ni se i nästa inlägg ;)


Nu ska vi äta middag, lasange blev det idag med tacosmak, Petter jobbar över och kommer hem lagomt tills jag ska åka och träna ett pass bodypump :)


Här ligger vi inte på latsidan ;)

Av Kisse - 19 januari 2012 13:22

 


Gittan gömmer bort sej, tar på ett
subtilt sätt upp känslorna skuld och skam. Grannflickan Hjördis vilda
lekar och infall driver fram ett crescendo av känslostormar som
oförskyllt går ut över Gittan.

När Gittan dessutom är den som
får skäll av Hjördis barnflicka, Puma, drabbas hon av en förlamande
känsla av rädsla och skam och rusar gråtande därifrån. Hon kan aldrig
berätta för någon vad som hänt. Nu vill Gittan bara gömma bort sej.


Bild och text lånat från adlibris.se där kan man även provläsa boken.



Barnen fick den här boken av våran granne jag blev väldigt glad då boken verkligen är jätte bra, den tar upp skamkänslor när man vet att man gjort något fel och det blir svårt att rätta till det igen. Bildern är otroliga och jag som vuxen blir verkligen full i skratt åt bokens handling även om den blir allvarsam i slutet av boken.


En bok som verkligen träffar rätt!

Av Kisse - 18 januari 2012 18:31



Sundsvalls mest färgsprakande butik ska flytta...


Var med och tävla om biljetter till premiär öppningen. Mer info finns att läsa på pirum parum bloggen.


Av Kisse - 18 januari 2012 17:03

 

Stoppade ner lite mer färg i lådorna medans Lukas sov, översta raden med lådor har rött papper, andra raden har grönt papper och tredje har nu rosa hyllpapp i sina lådor, fint!


Två rader kvar med lådor som ännu inte har papp men då blir det nog lite blandade färger, vet att det finns blått på ica så får nog köpa en rulle av den med och ta fjärderaden med blått ;)


Nu väntar vi på att maten ska bli klar, pappan i huset jobbar över och kommer hem för att lösa av mig precis när jag ska iväg och träna vattengympa, det gäller att pussla ;)


 

Mamman med nyvaken Lukas efter sovningen och vovva så klart ;) Känner mig lite blek ännu vet inte om jag ska kosta på mig en solning här fram över eller om det fortfarande är järnvärdet som spökar lite...


Nu duka bordet och koka lite brockoli till kycklingen och riset, det skadar ju inte med lite extra vitaminer och färg på tallriken ;)

Av Kisse - 18 januari 2012 13:15

Mellan varven försäker jag fixa och trixa lite här hemma, väldigt mycke energi läggs på den stora fina byrån vi fick av A-K och Peter. Jag har skurat och fejat med lådorna och börjat lägga in hyllpapp i botten så snart kan vi börja fylla lådorna ;)


 

Av Kisse - 18 januari 2012 12:57

Tänkte visa lite bilder hur kopporna ser ut på Lukas nu. En del börjar nu torka men nu syns inte längre några tecken på att fler är på väg, *skönt* förrut var han ju nämligen alldeles små prickig också men nu syns bara stora tydliga koppor. Det som inte syns är att hårbotten också är full med koppor :(

     

Små bilder är klickbara. jag har pixlat de intima delarna men där är det fullt med koppor också, både på snoppen, pungen och mellan skinkorna. I munnen har han också, vilket gör att han dregglar mycket, just nu är det nog de som gör ondast, ryggen är känslig också så det är krångligt med kläder. Han har mest gått i klänning/tunikor här hemma de här dagarna eller stora/lösa t-shirts.


Måste nog säga att jag tycker poxclin har hjälp, Lukas säger själv till vart det kliar och då skummar vi extra mycket där. Eftersom poxclin är ett skum är det lätt att stryka på kopporna utan att behöva vidröra dom.

  


Sedan har vi använt mycke potatis mjöl, speciellt i blöjregionen eftersom det lätt blir lite fuktigt där. Kylbalsam har vi testat men det var krånligare att smörja på än poxclinet så det övergav vi rätt fort när vi väl hade poxclinet hemma. Sedan har han fått alvedon, speciellt mot febern som varit väldigt hög och till sovning har vi även gett honom lite tavegyl som är lite lugnande och lindrar klådan.


Tänk vad olika det kan vara. Filip hade inte alls lika mycket koppor och inte alls samma bekymmer och besvär av dom, ingen feber heller vad vi vet medans lillebror fick värre på alla de sätt, och då säger man att det är bättre dom har det när dom är små...  Tur att det går över fort iaf och nu har vi det snart avklarat med båda barnen!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards