Alla inlägg under februari 2012

Av Kisse - 6 februari 2012 14:21



Nu är jag hemma från massagen igen, mamma var här och passade barnen under tiden eftesom jag verkligen behövde den här massagen. Ringde och pratatde med massören före då jag läst lite på internet att det inte var bra att få massage vid nackspärr men efter att ha pratat och gjort upp med massören bestämde vi att jag skulle komma. Jag berättade hur besvären börjat, mina farhågor att jag tränat för  hårt eller fel... och spänningarna i ryggen som jag misstänker har vandrat uppåt, efter att hon klämt på mig höll hon med och trodde samma som mig ;) Jag känner min kropp rätt bra synd att jag är så dålig på att lyssna på den ;) 


Massören trodde att mina problem bottnar i en massa spänningar och låssningar speciellt i höger skuldra och förstod när hon kände på mina spända muskler vad ont jag har... dagens massage blev en väldigt mjuk massage för att få igång cirkulationen i musklerna och försöka  mjuka upp de muskler som krampade... var otroligt skönt och det känns lite bättre. Nu gäller det att ta det lite lungt och låta musklerna vila men jag får gärna gå promenader men vänta med bodypumpen tills jag känner mig bättre i nacken. Hon rekomenderade dessutom att jag borde ta en till behandling helst på fredag men tyvärr kommer inte massörren till mitt arbete förrän om några veckor...


Värmekudden är min bästa vän för tillfället!!!

Av Kisse - 6 februari 2012 09:12

Idag är det måndag och jag är glad för att:

  • Vi var ledig i fredags och fick därmed en lång, skön och rolig helg
  • Idag ska jag få en alt. massage som kanske kan lindra min onda nackspärr jag dragits med ett par dagar
  • Jag och Filip var på bio i söndags, super mysigt!
  • Vi fick med en kasse urväxta kläder från kusinerna igår så idag ska barnens klädlådor rensas
  • Jag har äntligen rint bvc och begärt att få remiss till logopeden åt Filip
  • Till helgen ska vi på kalas för inte mindre än 6 kusiner :)

 

Av Kisse - 5 februari 2012 21:38

Lukas har fortfarande feber och hosta så imorgon blir det vabbning för min del. Dock tänker jag försöka fixa barnvakt så jag kan åka och få massage för min nackspärr är fortfarande inte bättre :( Skit tråkigt nu när jag verkligen kommit gång med träningen, kroppen är super pigg men huvudet gå inte att vrida :(


Barnen var uppe länge igår då vi hade fulla huset med både vuxna och barn, trevligt för stora som små, så vi fick en härlig sovmorgon imorse och febrige Lukas ville inte alls kliva upp så han bytte bara säng och kröp upp och myste med pappan i stora sängen... en riktig mys seg morgon :)

Sen ringde syster och frågade om vi skulle med på bio då blev det snabba bud och 40 minuter senare lämnade jag och Filip gården. Pappan och Lukas fick stanna hemma och fortsätta mysa.


    

När vi  åkte hem plockade vi upp Linn eftersom hon hade bilen hos oss och efter lite mat i magen åkte vi alla ner till minneslunden och tände ljus hos Vidar.


Misstänker att det blir en natt med lite sömn då Lukas hostar och hostar så jag ska ta och krypa ner jag också. Troligen tar jag nog med Lukas till våran säng, den här hostan och den hesa andningen är inte rolig, då har jag honom hellre nära.

Av Kisse - 5 februari 2012 18:52


Mästerkatten i 3D såg jag och Filip tillsammans med moster Maria och kusin Axel, den var bra! Lite läskig men rolig tyckte barnen och mycket vuxenhumor så jag skrattade gott flera gånger :)



Efter filmen åkte vi hem till dom så pojkarna fick leka  en stund och jag och syster satt och surrade, går ju sjukt långt mellan gångerna vi träffas :(

Av Kisse - 5 februari 2012 12:17

Och vilken film vi ska se?

 

Av Kisse - 4 februari 2012 14:23

 

För 2 veckor sedan hade jag en Tupperware visning här hemma och jag har ju lovat att visa er vad jag handlade. Igår kom Anna med grejerna. Anledningen till partyt var att jag skulle köpa riskokaren Easyrice eftersom jag är urusel på att koka ris ändra blir det överkokt eller för hårt. Med easyrice kokar jag riset i micron och det går lite fortare än på plattan (jag är inte ute efter tidsbersparingen igentligen utan bara att få ett BRA ris) värt att prova tycker jag, när det dessutom nu var kampanj att köpte man easyrice så fick man easypasta med på köpet kändes det som ett bra klipp även omjag inte var intresserad av pastakokaren (men mycke vill ha mer ;)).


EasyRice 279:-

EasyPasta (värd 229:-)

Regnbågsskålar 4 st. 149:- (rymmer 6 dl)

EcoPure2 (vattenflaska som rymmer 7,5 dl fick alla gäster till ett värde av 99:-)

Smooth Chopper-set med Smooth Chopper och en Herb Chopper fick jag som värdinnegåva (värde kring 600:-)

Vispskålen (som rymmer 6 dl fick jag för att jag sålde för över 3000:- på partyt)



Vi testade riskokaren samma dag.

 


Våran micro är inte helt hundra pigg (måste verkligen köpa ny) så i den tog det lika lång tid som att koka på spisen men riset blev bra i alla fall. Det gäller att träna några gånger eftersom alla microvågsugnar är olika och sedan beror det på vilket rissort man kokar, hur lång tillagningstid det blir. Men riskokaren är fin att ställa på bordet som den är och det var behändigt att tillaga riset i den (även om vi var lite osäkra då det var första gången vi tillagade i den). Alla delar går att diska i diskmaskinen.


Pastakokaren blev dock en stor besvikelse då den är för stor för våran micro som har snurrande platta... den är med andra ord obrukbar... lite tråkigt att det inte står i katalogen eller att man blir upplyst om det vid försäljninen. Nu har jag ju inte betalat något för den så det spelar inte så stor roll, dessutom anser jag det lätt att koka pasta på vanligtvis på plattan, det är ris jag inte får till. Jag är dessutom lite skeptisk om det är bra att tillaga mat i micron då man tidigare fått höra att det inte är bra att äta micrad mat...


Men jag fick väldigt mycket för mina pengar när jag höll mitt party så jag har bokat in ett till senare i vår när vårnyheterna har kommit ;)

Av Kisse - 4 februari 2012 14:00

Nu när jag verkligen kommit igång med träningen har jag bestämt att belöna mig själv med en omgång nya träningskläder. Bland annat långa sporttaights, något jag verkligen behöver. Lite nya linnen och toppar och en väska bara för att den var fin och jag ville ha den  ;)

 


Allt från H&M, då jag varit super nöjd med sporttaightsen jag har där sedan tidigare men de går bara strax nedanför knäna, så jag vilel ha ett par full långa också. Man får verkligen mycket för pengarna på H&M.


Om bara min nackspärr kunde ge med sig så jag kan träna igen. Otroligt stel i nacken och kan knappt titta åt sidorna :( Blir ju rädd att jag gjort något galet på träningen så jag gjort illa mig men jag tror det är bara vanlig hederlig nackspärr, min rygg är inte i topp och jag behöver verkligen en massage och mjuka upp ryggen. Jag tror det ligger kvar en massa spänningar där sedan vi förlorade Vidar för mina problem började då och vill inte ge med sig... Jag brukar inte ha problem med ryggen det är knän och höfter som brukar sätta stopp för mig och *peppar peppar* har det funkat rätt bra även om jag konstaterat att jag behöver köpa ett stöd till mitt opererade knä.


Så himla härligt att vara igång med träningen i alla fall, jag har nog aldrig varit så pigg som jag är nu! Jag känner mig glad och stolt (även om jag så klart får svackor) och mina förhoppningar är att jag kanske kan lyckas plana ut mina djupa svackor genom att häva ur mig mina aggressioner och samtidigt få en stark kropp!!!

Av Kisse - 4 februari 2012 12:50

Inatt fick Lukas feber och krupphosta, så himla otäckt. Det lättade iaf när jag tog upp honom en stund, bytte blöja och vi gav honom lite hostmedicin, bäddade upp med en extra kudde i sängen men när vi skulle gå i säng igenom fick han komma till våran säng, jag vill hellre ha det sjuka barnet hos mig så jag har full koll även om det betyder väldigt lite nattsömn för egen del.


Hur gör ni när barnen är sjuka?


Petter flyttade sig till soffan då även Filip kom till sängen och efter halva natten fick vi göra skiftbyte eftersom min nacke höll på att ta kol på mig... så sjukt jäkla ont när jag är stilla, så länge jag håller igång och rör på mig går det bra...


Inte mycket sömn inatt, svin kallt ute och jag har lika ont idag i nacken så jag fick hoppa över bodypumpen :( Men nu ska vi ta och gå ut en liten stund, byta luft i lungorna, Lukas behöver nog sova en stund, igår sov han ingen middag eftersom vi bara varit hemma och då somnade han redan klockan sju, det är verkligen en tuff mellan tid då han både behöver sova men samtidigt klarar av att inte sova... nästan i alla fall då...


Linn kom till oss igår och stannade hela dagen och kvällen hon har nämligen blivit påkörd bakifrån i jobb bilen och är lika stel och har ont i nacken hon. Jag vet själv hur det kändes första tiden efter att jag voltat med bilen, det känns bra att inte vara så mycket ensam eftersom man lätt tänker lite för mycket då... så då kom hon hit till oss. Jag och Linn åkte och handlade så vi gick på ica som två stela stappelkärringar båda två ;) Linn åt middag med oss och sen dippade vi både grönsaker och chips, spelade kort med Petter och tyckte allmänt synd om oss själva, drack lite vin och cider och fnittrade ikapp till en massa tokigheter :)


 

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards