Alla inlägg under februari 2012

Av Kisse - 4 februari 2012 12:07

Som förskollärare tänker jag typ alltid på mitt jobb... ser små saker som åh titta det där skulle vi haft på jobbet... eftersom förskolorna har väldigt lite pengar till förbrukningsmaterial m.m så bidrar peronalen med väldigt mycket hemifrån allt från tomma toalett rullare till avlagda kläder, gardiner m.m Gör jag en rensning hemma hamnar typ hälften på jobbet ;) Urväxta kläder hamnar i lånelådan, toalettrullar, ketshupflaskor m.m allt som går att pyssla med på olika sätt... igår fick jag en stor tom papplåda och min första tanke blev jobbet direkt ;)


För att leka gubben/gumman i lådan, sedan kan vi använda lådan till pyssel ;)


Gumman i lådan, gumman i lådan

Vad har har du för dig, sover du?

Bakar du bullar, klappar du katten?

Gumman i lådan kom fram! Tjohej!


Gubben i lådan, gubben i lådan

Vad har du för dig, sover du?

Kokar du kaffe, borstar du skorna?

Gubben i lådan kom fram! Tjohej!


Barnen får välja om de vill vara gumma eller gubbe och sedan kan man tillsammans komma på andra saker gumman och gubben gör. Ett barn gömmer sig i lådan och hoppar upp vid Tjohej. En väldigt uppskattad och rolig lek ;)


Igår kollade jag runt på Campadre och hittade en sak jag bara inte kunde motstå då vi fått många invandrarbarn till våran förskola är detta ännu viktigare nu!

 


Åter igen har jag köpt eget material jag tar med till jobbet ;)


Man kan verkligen göra super fina fynd på Campadre, så bli medlem du med!

Av Kisse - 2 februari 2012 21:15

Blev inte så myccket bloggande igår eftersom onsdag betyder lång dag på jobbet och det är ju sällan jag delar med mig saker om jobbet men igår kan jag säga att det var en händelserik dag på jobbet som innebar att jag blev nedspydd och fick duscha  på jobbet och byta kläder. Tur att man är förberedd på dett mesta och har ombyten på jobbet ;) Blir massvis med pulka/madrassåkningen så får rejält med motion redan på jobbet, därav har jag kunnat vila mig och inte köra så många pass denna vecka.


Men idag blev det ett pass bodypump, skönt, tungt och tyvärr fick  jag lite ont i nacken då jag tror jag håller på att få nackspärr, började redan igår och då trodde jag träningen skulle göra det bättre.. inte sämre... längtar ännu mer till min massage på måndag!!!


Vi har bestämt att ställa in helgen planerade aktivitet av flera olika anledningar, eller vi skjuter på dom så att säga till närmare våren. Helt plötsligt är helgen helt oplanerad och helt ärligt känns det rejält skönt. Rejält kallt ska det visst bli i helgen också... får se vad kroppen säger man jag hoppas iaf på ett pass bodypump på lördag...


Imorgon är jag och barnen lediga så då hoppas vi på en rejäl sovmorgon!!!

Av Kisse - 1 februari 2012 21:31

En jobb dag till sedan gör jag och barnen helg, en hel extra dag med mys!

Av Kisse - 1 februari 2012 20:39

 

Du behöver:


50 gr jäst

150 gr smör (laktosfritt)

5 dl mjölk (laktosfritt)

1 dl socker

11 dl  vetemjöl


Smält smöret och blanda med mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med smör och mjölkblanndningen. Rör ner socker och mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna, jäs övertäckt i 30 minuter.


Blanda under tiden ihop:


3 dl florsocker

100 gr philadelphiaost (laktosfri creme cheese i mitt fall)

150 gr rumstempererat smör (laktosfritt)

3 msk vaniljsocker


Tryck hål i degen med jämna mellanrum, med hjälp av två skedar. Klicka ner philadelphiakrämen i groparna. Låt jäsa övertäckt 30 minuter till.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.


Grädda mitt i ugnen i 200 gr, ca: 10-15 minuter.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards