Alla inlägg under februari 2012

Av Kisse - 14 februari 2012 19:41

Var till en kanon bra sjukgymnast idag, grät floder och inser att jag inte alls på något sätt är stark just nu. Hon förstod att mycket av problemen är pga mitt psykiska mående, jag är tok spänd och har massvis med låsningar vilket hon talade om är väldigt vanligt vid en sådan här stor sorg eftersom man ofta biter ihop och spänner sig istället för att gråta, andningen blir ytlig och man lixom flämt andas... hon tittade på min rygg och kunde direkt tala om vart jag är spänd och vart låsningarna sitter. Hon började knäcka lös några låsningar (lät som ryggen var en knäckebröddskiva som någon klev på) men kunde inte göra allt för mycket första gången. Sedan satte hon akupunktur på de mest ömma punkterna från svanken upp till huvudet (en på handen också) blev mååånga nålar. Kände mig mycket bättre på en gång men hon fick ju även igång en massa känslor både genom att vi pratade om det som hänt och själva behandlingen.


Blir en rätt intensiv behandling nu då hela ryggen är inflammerad :( Att jag tränat har inte direkt förvärrad min rygg men påskyndade inflammationen att sprida sig om jag säger så... men hon tyckte det var super att jag kommit igång och tränat och tyckte det var roligt. Yogan tyckte hon absolut jag skulle gå på så fort jag orkade då den är bra med andningen också. Där tränar man ju på djupandning och det är ju precis vad jag behöver.


Sjukgymnasten gav mig en hel del att fundera på och jag ska de närmaste dagarna ta det lungt och jobba nära kroppen så det inte blir nya låsningar nu när det är så inflammerat. På fredag ska jag tillbaka och jag fick en tid till nästa vecka också sedan får vi se hur ryggen ter sig... antagligen kommer jag få gå och få akupunktur ett tag nu så musklerna slutar krampa och inflammationen ger med sig. Jag har ju fått akupunkturbehandling förrut i och med min knäskada och tycker det har fungerat bra som smärtlindring så jag tror ju verkligen på denna behandling!

     

Just nu är jag i valet och kvalet om jag ska sjukskriva mig ett par dagar eller inte, kroppen säger att jag borde men mitt psyke vill jobba... jag hatar att vara borta från jobbet... jag blir tokig på att gå hemma... risken med att gå och jobba är att läkningen tar längre tid... imorgon åker jag till jobbet iaf en stund så får vi se vad jag kommer fram till...

Av Kisse - 14 februari 2012 19:05


Vi är inte så mycket för att fira jubileum och liknande, alla hjärtans dag är ju en fin tanke men jag håller med om att det börjar bli lite väl mycket press på att man ska köpa saker till varandra istället för att visa sin uppskattning. Jag köpte en ask chockladhjärtan som vi tog till kaffet efter maten, japp jag med, med risk för väldigt dålig mage men ibland bara måste jag ;)

       

Efter träffen med sjukgymnasten rådde hon mig att åka hem och lägg mig en stund, helst sova lite men iaf vila under en filt så barnen fick faktiskt en varsin film från ica så vi har haft en lugn eftermiddag. Först tittade Filip på Pippi medans jag och Lukas låg på soffan. Lukas hade nämligen inte sovit middag på förskolan så han somnade i bilen hem. Efter maten slog vi på Lukas film som var Lilla röda traktorn, ibland får man ha sånna dagar också!

 

Av Kisse - 13 februari 2012 20:44

Idag är det måndag och jag är glad för att:

  • Imorgon ska jag få komma till en sjukgymnast, jag vill verkligen bli bra så jag får träna igen!!!
  • Vi träffade en massa släktingar ihelgen och firade inte mindre än 6 kusiners födelsedagar :)
  • På lördag är jag bjuden på me&i party och då ska det bli lite vindrickning ;)
  • Imorgon är det alla hjärtans dag och jag och min man firar inte mindre än 13 ½ år tillsammans   

 

Av Kisse - 13 februari 2012 13:12

Så less, haft otroligt ont i naken/ryggen inatt då jag fick slut på ipren igår :( Minimalt med sömn pga smärtan och med tilltagande huvudvärk har jag ledsnat och ringde hälsocentralen. Fick en tid til sjukgymnasten redan imorgon, bara att inse att det blir ingen yoga imorgon heller :( Får avvakta och höra vad sjukgymnasten säger men känner mig inte iform, halsen gör fortfarande ont också så skulle inte förvåna mig om det är virus som ställer till alltihopa. Sköterskan jag pratade med idag sa dock att det kan ju hänga ihop med förlusten av Vidar, mår inte psyktet bra mår inte kroppen bra heller och man kanske tom. spänner sig i sömnen.


Lukas har  hostat hela natten så vi var inte på tipp topp någon alls imorse, trötta barn och trött mamma är en dålig kombination... ännu tröttare lära jag vara ikväll efter föräldramötet jag ska på också.


Nog gnällt när jag kommer hem sedan ska jag skriva en peppande måndagslista ;)


Nu ska jag gå och jobba vidare :)

Av Kisse - 12 februari 2012 21:38

Ser ni något fel?


Det kommer inte bli någon rolig morgon imorgon bitti :( Mycket trötta barn och trött mamma som fastnade vid hör och häpna... TV:n. Wallander fångade mitt intresse efter att vi sett Så ska det låta och flre det Kontoret hette det så... oj oj oj har nog sett på tv så det räcker för hela året bara på en kväll...


Snölade åt mig lite liniment av Aina och Leif när vi var där tidigare idag, ur skönt på min nacke/rygg... när fasen ska jag bli bra????

Av Kisse - 12 februari 2012 17:55

1. Hjärtformad bakform Åhléns 119:-

2. Hjärtformad te sil Åhléns 29:-

3. Rolig stekpanna som gör att man kan steka ägg eller plättat som hjärtan 69:- (www.roligaprylar.se)

4. Hjärtformadlampa från Ikea 79:-

5. & tecken från Åhléns för 99:-, syns extremt dåligt på bilden men finns även i svart


Annars varför inte köpa en fin godisskål och fylla med gele   


Godisskål från Åhléns 89:-


 


Av Kisse - 12 februari 2012 12:21

Idag blir det mer kalas, 4 kusiner som ska firas.


Strålande väder ute så vi skulle ha tagit vara på denna fina dag...

Av Kisse - 11 februari 2012 21:07

 


 

Lilla fina familjen :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards