Alla inlägg under mars 2012

Av Kisse - 18 mars 2012 15:15

Idag är det cykelpremiär för året. Broddarna på för att ta oss ner till byvägen men där är vägen bar och vi tänker cykla till barnens farmor och Ludde och äta grillat. Pappan tar bilen som vanligt ;)


 



Kommer fram och upptäcker att jag inte blev tröttast av cykelturen... Filip sov när vi kom fram och blev inte glad över att bli väckt :)


När han piggnat på sig blev han dock gladare och skrattade gott åt bilderna där han sover ;)


Dags att lämna tillbaka cykelvagnen men jag var tvungen att prova en sista gång, jag SKA ha en egen!!!


På hem vägen hade jag tom vagn, lite lättare eftersom det uppför hela vägen hem blev ju trots allt 30 kg mindre vikt ändå skakar benen... det är härligt att cykla!!!

Av Kisse - 18 mars 2012 10:53

Som alla andra föräldrar tycker jag att mina barn är alldeles särskilt fantastiska ;)


Jag är så sjukt stolt över mina barn men det som gör min allra allra stoltast och gladast är att de är så bra lekare. Dom leker och leker och leker, och det är ju där barn lär sig allra bäst, det är där barn bearbetar känslor det är i leken dom utvecklas!!!


Just nu är Filip uppe och leker medans Lukas är ute och leker själv. Jag kan stå och titta i fönstret på honom i evigheter och se hur han leker och leker och leker. Avundas den otroliga förmåga de har. Jag var själv ett lekbarn som liten som lekte och lekte och lekte men man växer ju ifrån lekandet och intar andra roller (såklart) men jag kommer fortfarande igåg den härliga känslan när man lekt, känslan att vara helt hänförd leken.


Jag älskar mitt jobb där jag får chansen att leka med på barnens vilkor och jag försöker i våran stressade och pressade situation på jobbet och hinna leka med barnen, på deras vilkor. Släppa alla andra måsten och bara leka, men det är jobbigt för vuxna att leka, det kräver en hel del koncentration tycker jag.


Ofta startar jag lekar med mina barn och smiter undan när de är inne i leken men ser till att hålla mig i närheten och hoppar in om det behövs, passar tex. på att vika in tvätt i garderoberna. Sedan ser jag till att styra barnens leksaker lite, lägger undan och byter ut när de verkar tröttna för att se tas fram efter några veckor och de blir som nya leksaker :) Jag försöker få barnen att leka mycket tillsammans, iaf brevid varandra eftersom de lär sig så mycket av varandra, att de hjälps åt men även att de behöver leka själva på sina rum ibland och att de måste respektera varandras regler och önskemål.

Av Kisse - 17 mars 2012 20:43

Snart är det vår... eller ja man kan väll säga att våren är här nu vårvintern ;)


Med våren kommer ju en hel drös med önskemål...


Filip önskar sig en kanin, en riktig kanin. Att låta barn ha djur är jätte bra tycker jag men det gäller att som vuxen vara beredd att stötta och hjälpa till till intresset och orken tryter... jag är tudelad, förra sommaren hade jag tänk att vi skulle låna en kanin över sommaren eftersom vinterhalvåret ger mig så dåligt samvete. Jag kan nämligen inte ha kanin inne pga höallergi utan har tidigare haft kaniner ute som mest hade jag tre kaniner och födde tom upp en kull långhåriga söta rackare ;)


     


 

Söt pruttarna ;)


Men jag tycker ju så rackarns synd om dom på vintern, även jag är helt säker på att de haft det kanon bra inne på lon i sina fina burar så får de mindre tid med människor eftersom vi inte är ute på sammavis under vinterhalvåret. Låna en över sommaren är ju en rätt bra idé men det är inte samma sak som att ha en egen... vi får nog fundera ett tag till på det där med kanin... jag vill ju hellre ha höns, fyra fem stycken frigående...


Något jag verkligen tycker att Filip behöver är en cykel, med pedaler (Filip tycker inte han behöver en eftersom han har springcykel;)) velar lite över hur man ska tänka... första cykeln blir ju antagligen en 16", vilket han nästan växt ur nästa år... men att köpa en 20" blir det nog tungt att börja lära sig på tror jag... köpa en beg. när det handlar om ca 1 år och köpa ny nästa år låter rätt klokt samtidigt är en beg. cykel kanske inte alltid tipp topp.. första cykeln bör nog gärna vara tipp topp tills man lärt sig...


Biltema har en snygg för rimlig peng iaf

 

699:-


Tåls att fundera på... något mer jag verkligen önskar mig är ju en cykelvagn... än så länge har vi Carros här eftersom de inte vilel få hem den och vinterförvara den så fick den förvaras här. men jag drömemr ju om en egen, kombinerad löpvagn ;)


 

1299:-


Av Kisse - 17 mars 2012 19:28

Först ska jag klappa mig själv på axeln då jag har varit grymt duktig med hemma träningen idag, träningsvärken till trots ;)


Jag och barnen har hunnit ut inte mindre än två svängar idag, konstaterat att vi inte har några bra klätter träd kring gården och att barnen växt ur sina kläder, tur att Lukas växt i Filips kläder sedan hösten, så han är inte utan iaf. Filip har hyffsade kläder i nuläget men tro jag behöver ge mig på jakt efter en ordentlig skaljacka alt. regnkläder... ska höra med min syster hur det ser ut i Axels garderob först ;)


Även plockar ur lite mammakläder som jag ska lämna till bytesmarknaden, är ju verkligen inne i en rensa period och rensar rätt grovt, jag vill ju ändå köpa lite nytt när jag väl står där... jag har lixom inte plats att spara på allt heller.


Vi åt köttsoppa till middag och jag kände att vi behövde något rejälare till kvällsfika och gjorde en mumsig räkpaj till Filips lycka :) Nu ska barnen i säng och det känns som om jag ska göra det samma...


Av Kisse - 17 mars 2012 18:41


Den här filmen vill jag och Filip gå och se på bio, sist vi var på Bio och såg Mästerkatten skrattade vi jätte mycket åt den trailern :)

Av Kisse - 17 mars 2012 09:28

Känns som om denna dag kan bli minst lika bra som gårdagen, solen strålar och vi är på väg ut, Filip tränar för fulla muggar på att klä sig själv och strålar av lycka då han lyckades med dragkedjan helt själv på jackan ;) Vi ska gå till skogen då Filip har önskemål om att lära sig klättra i träd.


Han berättade även idag att han vill åka dit där dom har så många stolar och en jätte jätte jätte jätte stor tv ;)


Senare under dagen har jag en massa lådor med kläder att gå igenom, dels se vad barnen har för vårkläder dels rensa ur en massa gravid/amningskläder som jag tänker sälja på bytesmarknad nästa helg. Tänker även köra en omgång hemmaträning, har en skön träningsvärk idag så det känns som den tog bra ;) Förhoppningsvis får jag Lukas att sova en stund mitt på dagen då han klev upp tidigt idag med.


Lukas har slutat med vällingen helt och hållet nu och jag tar ju hellre att han vaknar tidigt än flera gånger på natten pga vällingen, jag är stolt över min man som orkade ta tag i de biten då jag inte har haft energi till det. Nätterna börjar *peppar peppar* bli bättre. Dessutom kan jag villigt erkänna att det är bekvämt och praktiskt med vällingdrickande barn... men nattsömnen är viktigast och det kändes inte som ett alternativ att bara ta bort vällingen bara på natten. Lukas frågar inte ens längre efter välling så det gick rätt snabbt och smidigt ändå ;)


Maken är på angling så idag får vi roa oss själva, det är faktisk en grej jag inte uppskattar.... må jag tycka om att vara ute men sitta på en is sedan tidiga ottan är inte min grej...

Av Kisse - 16 mars 2012 15:58

Laddat ner lite träningsappar på mobilen som faktiskt verkar riktigt bra. Jag och Filip körde ett pass här hemma, riktigt svettigt och roligt även med en 4 årings sällskap ;)


Invigde härmed mina nya träningskläder och jag längtar så otroligt tills jag kan ut och ta ett löp pass. Nu körde jag bara ben, rumpa och ett konditionspass för att höja pulsen lite ;)

 

Barfota dessutom eftersom jag inte orkade gå ut till bilen för att hämta skorna ;)

Av Kisse - 16 mars 2012 15:47

   

Frukt i solen

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards