Alla inlägg under mars 2012

Av Kisse - 11 mars 2012 10:49

  Jätte fint dop blev det för Eddie, storasyster Irma spelade piano i kyrkan och storasyster Maja hjälpte till att hälla i dopvatten och sedan torka Eddies huvud. Det är något magiskt över dop  . Enda sättet att hålla tårarna tillbaka är att gömma sig bakom kameran ;)

Min fina familj    

Våran fina Linn med sötaste presenten ;)


   

Älskade farmor Märta (Petters farmor) med lilla Hugo, släktens äldsta och yngsta.


 


Underbara Eddie


Inga super kort kanske men kyrkan är ju som sagt så himla svår att knäppa i, någon som har tips på hur man knäpper bra bilder i kyrkan? Med blixt blir bilderna ur kassa och speglar inte alls våran vackra kyrka utan blixt blir ju bilderna gryniga men hellre det tycker jag då jag vill ha de varma färgerna!

Av Kisse - 11 mars 2012 10:42

Eftersom Eddie, vars dop vi var på igår är tredje barnet är det svårt att hitta en bra present tycker jag, det mesta finns ju lixom redan ;) Men så hittade jag en jätte fin korg på Åhléns som jag är så kär i så då gick vi ihop några stycken och köpte korgen och fyllde den med leksaker till Eddie. För även om de redan har en massa leksaker är det ju roligt om han får något eget, vi satsade på rejäla leksaker från Brio som han sedan kan spara kanske till sina egna barn och lite annat roligt som rymdes i korgen!


 


Sen tycker jag det är så rackarns fint när man slår i i cellofan och till ett dop passar det sig ju bra eftersom barnet oftast är för litet för att öppna presenterna själva och om man inte vill behöver man ju inte ens öppna denna present just på dopet, alla ser ju ändå vad som är där i :)

Av Kisse - 10 mars 2012 23:14


 

Som vanligt (känns det som), känner jag mig trött och oinspirerad att blogga... har inte ens laddat in bilderna från dopet ännu men det kommer en dag imorgon med! Efter dopet kom Linn hit med thaimat som vi åt tillsammans och sedan har vi legat i soffan och sett på melodifestivalen. Filip somnade i bilen på väg hem från dopet så det blir nog lite sömn inatt då han tydligen somnade för natten...


Update: Filips som HELA natten från halv sex till sju ;) Det behövde vi hela familjen!!!

Av Kisse - 10 mars 2012 12:35


Tog fram kläder till alla att ha på dopet, stryker det som strykas ska och inser sedan att vi nog är Sveriges mest omatchande familj på detta dop ;) Jag tycker ju att sånt är lite viktigt eftersom det ger ett snyggt intryck men idag är vi snygga men väldigt omatchande, jag orkar inte tänka i nya banor och stryka något mer, hatar ju som bekant att stryka! Vi får helt enkelt sprida ut oss ;)

Av Kisse - 10 mars 2012 11:13

God morgon lördag! Pigga och glada barn och föräldrar här idag. I eftermiddag är det dop för Eddie, jag gillar dop och det är ju alltid roligt att träffa släkten. Vi har gått ihop några stycken och köpt en fin doppresent jag ska visa för er ikväll.

Av Kisse - 9 mars 2012 20:35

Lukas har trög mage och bli ofta förstoppad, det märks när han inte bajsat på länge då äter han nämligen dåligt, Lukas ÄLSKAR mat och ÄLSKAR att ÄTA. Han njuter av varje tugga i vanliga fall men till slut blir det ju stopp. Då känner man sig otroligt maktlös som förälder. Jag anser att vi har en relativt bra kosthållning, varierande kost och barnen är mycket aktiva så det är inte det som är felet.  Efter många samtal med bvc och ett läkarbesök fick vi komma till bvc på ytterligare ett samtal och denna gång genomgå en bajsskola. Få förklarat hur tarmen fungerar, vilken mat som är stoppande/lösande... praktiska råd vad man kan tänka på... inte så mycket nytt på den fronten jag är rätt påläst... men även en medicin vid namn Forlax junior, som ska öka avföringens vätskevolym. ½ dl vatten ska blandas med detta pulver och drickas morgon och kväll. 


Första kvällen fick vi inte i Lukas något alls... så i nuläget blandar vi ut den med apelsinsaft, inte den bästa lösningen kanske med just nu är det viktigast att vi får i honom medicinenoch det blir ju bara 1 dl saft på en hel dag, finns nog barn som dricker betydligt mycket mer. Med hjälp av apelsinsaften får vi nu i honom den dos han ska men ännu har vi inte märkt av något resultat, Lukas bajsade sista gången i tisdags och vi började ge honom Forlax med början onsdagmorgon (eftersom tisdag kväll vägrade han och vi hade ingen apelsinsaft hemma, Forlax smakar apelsin-grapefrukt fast så där medicinfejkäckligt). Vi smörjer även stjärten med en salva som heter Xyloproct som ger lite smärtlindring och läker de bristningar som blir när han sedan väl bajsar.


På bvc fick båda barnen (Filip var också med fast han har inga problem) se på bilder hur bra bajs ska se ut så barnen har en bild av vad vi strävar mot så just nu är det mycket bajsprat hemma och barnen vill se bilderna igen på bajset. När Filip fick magsjukan och bajsade diarre sprang han direkt efter och hämtade bilden och visade "Titta mamma, där är mitt kräksbajs" .


Mycket rutiner kring bajsandet har inletts (även om vi gjorde mycket av det här tidigare också) men efter varje måltid sitter Lukas på pottan och vi läser böcker etc. För att försöka använda oss av tarmens naturliga rörelser, mat in - bajs ut... Lukas har ju nämligen kommit in i en ond cirkel då han inte vill bajsa utan håller emot och det packas på ännu mer, ju mer det packas ihop ju ondare gör det att bajsa, ju ondare det gör att bajsa ju mer håller sig Lukas.... nu går det ju inte attt hålla sig hur länge som helst och när det väl kommer ut har Lukas enorma smärtor :(


Vällingen är ju en liten bov i dramat eftersom den är stoppande, Lukas dricker en flaska till kvällen och en flaska på natten tills i början av veckan då bestämde vi  (Petter) att sluta tvärt, helt och hållet!!! Hellre det än att han får ibland... nätterna är hemska nu men förhoppningsvis blir de snart bättre, Lukas behöver inte mat på natten utan det är bara en ful ovana så vi jobbar hårt med det nu.


Nu hoppas vi att Forlaxen ska börja mjuka upp avföringen så Lukas börjar bajsa normalt igen men detta kommer ta tid och till en början är vi inställda på 3 månader eftersom tarmen behöver tid att återfå sin naturliga storlek. Vi har tagit bort vällingen vilket också borde hjälpa lite iaf. Förskolan är informerad om läget och vi försöker jobba ännu mer med pottträningen, sitta på pottan efter maten, eftersom Lukas väldigt sällan bajsar i blöjan.

Av Kisse - 9 mars 2012 13:37

Såvida ingen mer i familjen insjuknar så blir det både gå på dop imorgon då har det gått lite mer än 48 timmar (allmänna rekomendationern för att inte smitta andra) sedan Filips sista bajsning och Blingo visning på söndag, då har det gått 72 timmar... anser faktiskt den som inte törs komma då är överkänslig och antar att den/de inte heller besöker affärer, träffar andra människor eller på något sätt utsätter sig för smittorisk...


Insjuknar någon mer så ställs självfallet allt det planerade in. Men vi håller oss till planen i nuläget.


Vart anser du att smittogränsen går?


Blingos sommarkollektionen är nu släppt så jag gjorde ett litet kollage :)


www.blingo.se 

Av Kisse - 9 mars 2012 09:57

Pigga och krya barn idag, känns som man bara väntar på att någon mer i familjen ska insjukna men vi håller tummarna att vi klarar oss :)


Nu ska jag och barnen klä på oss och gå ut, finns ju inget som botar sjukor bättre än friskluft!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards