Alla inlägg under april 2012

Av Kisse - 11 april 2012 21:34

       

Barnen njöt av att vara ute i regnet, vattenlek är ju bland det roligaste som finns. När det slutade regna försökte vi blåsa såpbubblor men det ville inte fungera... antagligen för att Lukas doppade ner sin sandiga vante i såpan ;)


En blöt Findus var så klart med ute och lekte han med. han följer oss som en hund och går sällan längre än på andra sidan staketet. Någon som däremot gick förbi staketet idag var Lukas. Han skrämde mig rejält genom att försvinna från gården medans jag klädde på mig själv. Jag släpper ut barnen på gården och håller koll på barnen genom fönstret tills jag själv gått ut men idag var grinden inte stängd och Lukas hann på de få minuterna jag klädde mig själv försvinna ut från gården.


Paniken var extremt nära när jag ropade och ropade och inte fick något svar... vi bor inte precis på bästa barnstället med stor väg alldelles intill, bäckar runt omgården, skogen intill knuten...


Sprang ner mot stora vägen eftersom största dödsfälllan är där och tog sedan sikte på alla diken och vart hittade jag honom om inte just i ett vattendike, plaskande, lekande i godan ro. Under tiden jag letade hann jag ringa Petter och skrika åt honom att komma hem och hjälpa till att leta. Usch ALDRIG mer vill jag leta på det sättet... fy fan vad hemskt det var....  mina tankemönster var tvyngen att rangordna de farligaste ställena... vägen - direkt dödande.... bäcken - chanserna till återupplivning sjunker för varje minut.... Dessutom har Lukas en gång tidigare klättarat upp på hövinden så jag visste inte om han var där... högt fall om han skulle ramla ner där...


Tack och lov hittade jag honom ändå relativt fort kanske handlade om ett par minuter... nu har jag spika för en grind in på lon så barnen inte tar sin in dit själva (så länge alla stänger efter sig) och vi fick oss en påminnelse om vad viktigt det är att stänga grinden VARJE gång... Sen kanske jag inte borde släppa ut Lukas förrän jag själv är klar eller att jag dubbelkollat att grinden ÄR stängd!


Tack och lov gick allt bra men jag hann bli sjukt rädd :(



Av Kisse - 11 april 2012 21:14


Vet ni att Polarn o pyret ska sluta med mamma kläder, jätte trist tycker jag då det snart inte längre är några butiker som säljer mamma kläder, modet just nu gör att efterfrågan sjunker och man klarar sig med leggings och tunika lixom ;)


Iaf säljer polarn o pyret nu ut vissa delar av deras mammakläder därbland deras windstopper som jag så länge velat ha. Dels för att jag har/haft sådan till barnen och själv gärna provar för att veta hur de känns för barnen och sen har en plats för växande mage genom att den har dragkedjor i sidorna ;)


300kr (ord. pris 599:-) är ju ett fynd!!!


Jag köpte en i stl M och en i stl L och kommer behålla den med L då den satt bäst (vill ju rymmas med rejält lager under också) så är det någon som är intresserad av att köpa den i stl M av mig för 300:- hör av er, ni bör vara något mindre än mig över axlarna då den satt åt just där, magdelen har rejält med space. Annars skickar jag tillbaka den på måndag den 16/4.

Av Kisse - 11 april 2012 16:18

 

Av Kisse - 11 april 2012 09:45

Jag började påskpynta rätt tidigt iår, tog fram de stackars hönorna jag har ;) Men så kom vi aldrig iväg och plockade påskris, slutade med att vi satte ut fjädrarna i syrenbusken ute på gården, det blev ju fint det med :)

 

Fick hjälp av en liten gubbe i hatt ;)


Nu är påsksakerna undanstoppade, ja förrutom påskfjädrarna i syren då, undrar hur länge de blir sittande ;) Idag ska vi försöka orka oss ut (barnen var ut igår också men inte jag), imorgon ska jag nämligen jobba igen. Sjukhusbesök för ultraljud av buken och stödteckenutbildning står på göra listan för morgondagen. 


Ska bli kul att bli uppfräschad med stödtecken, jag har nämligen läst en kurs teckenspråk tidigare men aldrig fått användning av kunskapen och därmed glömt det mesta. Dock sitter ju vissa tecken kvar och nu när jag fått möjlighet att få börja jobba med stödtecken blir jag som ett barn på julafton :)

Av Kisse - 11 april 2012 09:00

Vad de kan de små... skrattade gott åt syskonkärleken i boan, då försökte Filip på alla sätt hålla en mycket trött Lukas vaken...


Petter går iväg och lägger barnen  i stugan som vi sover  i som ligger nästan vägg i vägg med svärmors stuga, med sig tar han barnvakten och kommer sedan tillbaka in till stora stugan där inne hör vi följande:

Lukas... (Lukas svarar med ett lätt mm)

Lukas... (Lukas svarar med ett lite piggare mmm)

Varför blundar du? (inget svar)

Lukas... (inget svar)

Lukas sover du? (inget svar)


Petter går tillbaka till stugan och ber Filip att lägga  sig och sova. Förklarar att Lukas är trött och vill sova och går tillbaka till storstugan.


Filip fortsätter:

Lukas det finns spöken... Kom du får sova med mig, klättra upp här på stegen... (ett svagt aaah hörs Lukas)

Lukas...(inget svar)

Lukas....(inget svar)

LUUUKAAAS (inget svar)


Lukas sover, Filip muttrar lite innan han lägger sig ned och somnar han med. Petter la barnen i stugan där vi sover när vi är i boan och ställde upp barnvakten så vi hela tidenn skulle höra dom.


En kväll här hemma kom vi på barnen på detta sätt:

 


Är det inte syskonkärlek så säg ;)

Av Kisse - 10 april 2012 19:51

   

Invigde min nya tunika från Love forever på Hugos dop.


                

Så fina detaljer tycker jag!

Av Kisse - 10 april 2012 19:36

 

Två av mina närmaste vänner (ja min man är såklart en av mina bästa vänner), båda lika galna och glada. Med dom två tillsammans så blir det väldigt mycke skratt ;)


Släkten är värst säger man ju ;)

Av Kisse - 10 april 2012 17:19

Här kommer bilderna från Hugos dop.


 



   

 

               

Och avslutningsvis den absolut mysigaste bilden på Hugo där dagen tar ut sin rätt och han gäspar stort :)



 



Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards