Direktlänk till inlägg 8 maj 2012
Orginalreceptet jag utgick från är detta.
Men sedan gjorde jag om det för att passa oss bättre. Givetvis laktosfritt för oss, smakar samma lika men kostnaden blir lite högre. Eftersom det var mycket hackande i den här tårtan fungerade det super att använda Choppern från tupperware, vi använder den verkligen till allt och jag rekomenderar den verkligen!!!
Smörgåstårtan á la Kristina
1st. grillad kyckling
2 paket bacon
10 st. soltorkade tomater i olja
1 dl majonäs
3 dl creme fraiche
1 dl finhackad gräslök
½ finhackad rödlök
1 tsk dijonsenap
½ krm salt
1 krm peppar
18 skivor formbröd (utan kanter)
Garnering:
1 dl majonäs
2 dl grädde
körsbärtomater skurva i halvor
ruccolasallad
1.Knaper stek bacon, låt rinna av på hushållspapper och hacka den sedan fint.
2. Plocka av kycklingköttet och hack i små bitar. Hacka de soltorkade tomaterna, rödlök och gräslök.
3. Blanda ihop creme fraiche, majonäs, dijonsenap, soltorkade tomater, rödlök, gräslös kycklingbitarna och 2/3 av baconet. Smaka av med salt och peppar.
4. Kantskär brödet och lägg ut 1/3 på ett fat, lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av brödet och sedan ytterligare ett lager med fyllning. Lägg på de sista skivorna med bröd och täck med plastfolie. Låt gärna dra över natten.
5. Vispa grädde och rör i majonäs och bre röran över tårtan. Strö över baconet och garnera med halva körsbärstomater och ruccola.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|