Alla inlägg under maj 2012

Av Kisse - 11 maj 2012 19:21

Dagens lunch

Barnen gillar när nudlarna är långa :)

     


Sedan höll vi faktiskt dagens plan med att ligga i soffan och se på Smurfarna tills Petter kom hem från jobbet.


Ibland får man faktiskt ha riktigt lata dagar, speciellt sånna här lite sjuk och sliten dagar efter flera nätter med lite sömn pga hosta. Tyvärr blir det inte många steg på stegräknaren men jag fick ju så många igår att det ät helt okej ändå.


Nu ska jag försöka övertala familjen om att åka och titta på kattungar, båda barnen har sovit middag idag (dessutom väldigt sent) så det blir en sen kväll...


Update: Blir inte att åka och titta på kattungar istället blir det hocky med chips och dipp :)

Av Kisse - 11 maj 2012 11:02

Idag är jag hemma med en febrig och hostig Lukas, super tråkigt vab väder, regn och rusk och här hemma är vi bara trött idag (båda barnen hostar mycket på nätterna). Legat och tittat på bolibompa och ätit frukost i soffan. Nu badar barnen och sedan blir det lite lunch innan vi intar soffläge igen.


Var ju mycket trevligare väder i början av veckan

 

Av Kisse - 10 maj 2012 21:49


Falukorvskottar


Det här behövs:

1 st. Falukorv

1 Ask körsbärstomater

1 liten alt. ½ zucchini

Salt och peppar

  1 burk majskorn

1 rödlök


Gör så här:

Skär korven i ca 2-3 cm tjocka skivor och skär ett rutmönster i varje bit. Skär zucchini i smala skivor. Varva zucchini med körsbärstomater och korven i en ugnsform. Salta och peppra efetr smak. Stek i ugn på 200 grader i ca 30 minuter, tills korvarna fått en bra färg och blivit små kottar.


Strö över majskorn och rödlöken och servera med pasta, potatis eller ris.


Perfekt barnfamiljsmiddag, gott, roligt, snabbt och enkelt!

Av Kisse - 9 maj 2012 21:50

Jag älskar ju att fotografera, jag har så gott som alltid kameran beredd, samtidigt är jag lite rädd att bara se allt genom kamera linsen. Med barnen vill jag leva här och nu, kameran är med på mycket men framför allt handlar det om att låta barnen upptäcka, jag lyssnar på deras funderingar, suger in deras egna erfarenheter och deras sätt att se på saker.Kameran finns ofta med men jag försöker inte få barnen att titta in i den eller dyl. utan bara för att fånga deras upptäckter, dessutom försöker jag väldigt ofta vara ovanför kameran själv så när barnen vill ta ögonkontakt med mig kan de det.


         

Han är så härlig våran Lukas, så ivrig att lära sig saker, noll tålamod (som mamma)och jag bara älskar när jag får vara med på hans små upptäcker och dessutom med på bild. Igår hittade han maskrosor och är väldigt intresserad av att räkna nu. Han plockade först en blomma, luktade på den, pussade den och var nöjd så lääänge tills han hittade en till som föll honom i smaken, mycket noga utvald... han tittade länge på dom båda och utbrister sedan "Titta, ögon, TVÅ" och för blommorna upp mot ögonen som för att få det bekräftat.


För en liten stund var vårat yrväder, lugn och betänksam, precis i den stunden upptäckte han något mycket viktigt för sitt eget lärande!


Precis i detta ögonblick önskar jag för allt i världen att jag kunde jobba mindre och vara hemma mer... just precis i detta ögonblick tycker jag det är orättvist att planen inte höll... att vi inte fick någon majbebis. Det är ju här och nu jag vill vara hemma med mina barn, det tär att jobba 100 % men snart är det semester och jag är hoppfull, snart snart, snart ska vi ha en välbehövd lång semester!!!


Nästa vecka är det dessutom kortvecka och jag har försökt få semester nästa fredag för att få några extra dagar ledigt, jag behöver det!!!

Av Kisse - 9 maj 2012 20:42

Efter 12 timmar på jobbet finns det bara ETT passande ord


TRÖTT!!!

Av Kisse - 8 maj 2012 21:50


Mitt intensiva jobbande tär på mammahjärtat och det känns som jag aldrig gör något med barnen. Min barn är van att jag lägegr ner mycket tid tillsammans med dom och senaste tiden har det varit mest bara jobb och helgen som var då var jag bara trött :(

  

Bestämde mig för att ta barnen på egen tur idag efter jobbet.Vi åkte och köpt varsinn glass som vi njöt av i solen. Blåste dock kallt men glassen var god och vi satt i ett hav av vitsippor. När vi kom hem var vi ute och lekte en stund på gården, åt middag på altanen och tog sedan en runda utanför staketet så nu har barnen fått en massa mamma tid :)

 

Bland grönskande kullar och massvis med vitsippor åt vi glass

  

Lukas med chockladglass

 

Filip valde laktrisglass


Nu kan jag jobba med gott samvete resten av denna vecka och en bit in på nästa och sedan drar vi ner på tempot ;)


Var på sista akupunktur behandlingen idag, nu hoppas jag det inte blir något bakslag. Stressa mindre, mer avslappning och andas rätt. Fortsätta skydda nacken och stretcha är viktigast nu så jag och barnen sprang in på Nordljus en snabb sväng.

 

Jag köpte två sjalar för presentkortet jag fick av mina kollegor i födelsedagspresent. Jag är jätte nöjd så fina och kostade endast 149:-/st. nu :)

 

Hittade en ny favorit direkt, så himla fin!!!

Av Kisse - 8 maj 2012 21:00

Orginalreceptet jag utgick från är detta.


Men sedan gjorde jag om det för att passa oss bättre. Givetvis laktosfritt för oss, smakar samma lika men kostnaden blir lite högre. Eftersom det var mycket hackande i den här tårtan fungerade det super att använda Choppern från tupperware, vi använder den verkligen till allt och jag rekomenderar den verkligen!!!


Smörgåstårtan á la Kristina


 


1st. grillad kyckling

2 paket bacon

10 st. soltorkade tomater i olja

1 dl majonäs

3 dl creme fraiche

1 dl finhackad gräslök

½ finhackad rödlök

1 tsk dijonsenap

½ krm salt

1 krm peppar


18 skivor formbröd (utan kanter)


Garnering:

1 dl majonäs

2 dl grädde

körsbärtomater skurva i halvor

ruccolasallad


1.Knaper stek bacon, låt rinna av på hushållspapper och hacka den sedan fint.

2. Plocka av kycklingköttet och hack i små bitar. Hacka de soltorkade tomaterna, rödlök och  gräslök.

3. Blanda ihop creme fraiche, majonäs, dijonsenap, soltorkade tomater, rödlök, gräslös kycklingbitarna och 2/3 av baconet. Smaka av med salt och peppar.

4. Kantskär brödet och lägg ut 1/3 på ett fat, lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av brödet och sedan ytterligare ett lager med fyllning. Lägg på de sista skivorna med bröd och täck med plastfolie. Låt gärna dra över natten.


5. Vispa grädde och rör i majonäs och bre röran över tårtan. Strö över baconet och garnera med halva körsbärstomater och ruccola.

Av Kisse - 7 maj 2012 21:30

Den här veckan blir intensiv med mycke jobb, bloggen blir såklart lidande ;) Men imorgon LOVAR jag att lägga upp receptet på smörgåstårtorna jag gjorde till min födelsedag!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards