Alla inlägg under juli 2012

Av Kisse - 8 juli 2012 16:07

Igår passade jag på att städat och tvättat hela dagen medans barnen var hos farmor och Ludde (Petter jobbade några timmar) sedan åkte jag och Petter också till Boan. Åt grillat och försöka vinna över knotten men det var omöjligt och till slut fick vi ge oss och gå in på altanen istället för att sitta nere vid sjön. Petter poppade popcorn på öppen eld så lite mysigt hann vi ha innan vi kapitulerade. Sov kvar i lill stugan och barnen tog lång sovmorgon imorse, det behövde vi allihopa :)


Regn och ruskväder igen, så trist och det ser inte ut att bli bättre på att par dagar.

Av Kisse - 7 juli 2012 20:00

Igår var verkligen en kväll utöver det vanliga :) Vi åkte hem till barnens faster Camilla med familj och grillade tillsammans med dom. Sedan blev det en lång tur ut på sjön, vi fick åka två båtar för vi var så många ;)Både vi och barnen tyckte det var super roligt, så mysigt och när vi sedan kom tillbaka badade karlarna och barnen i den vedeldade tunnan de har :) Jag törsa inte för vattnet hade blivit lite för varmt och jag tänker inte chansa och få en infektion nu :(

   

Fiskade och fick några små abborrar och en gädda :)

Alla barnen fick prova styra båten :)     


Barnen blev lite ovänner ;)  

Men Elin somnade gott och sov i allt väsen och trots båtens fart. 


Hade tyvärr glömt kameran hemma med fotade lite med mobilen och då blir det inte världs bästa bilder men de duger ;)


 

Filip paddlar på barnens lilla flotte, det är bara ett par dm djupt vatten där :)


Vilken super fredag!!!!

Av Kisse - 7 juli 2012 18:00

Eftersom Petter jobbar så gott som hela sommaren så får vi göra små utflykter på kvällarna istället. Passar oss jätte bra så i torsdags packade vi ner lite matsäck i picknickkorgen och stod redo när Petter kom hem från jobbet.

 

Första stället vi stannade på var det på tok för mycket myggor och knott så vi åt snabbt och åkte sedan till barnens farfar och Aina och lånade båten. Tog en liten tur ut på sjön och fiskade lite.

Av Kisse - 7 juli 2012 18:00

 

Må jag må apa men jag kan inte ändra mig, jag har svårt att dra ner på tempot, göra mindre... jag drar ner på städningen när jag inte orkar men mat måste vi ha och barnen ska underhållas så är det bara det spelar ingen roll hur dålig man är. En morgon hade vi slut på bröd så jag och Lukas ställde oss helt sonika och bakade havrescones till frukost.


 Lukas var duktig att hjälpa till då inte Filip var med, annars blir det lätt att Luaks bara gråter och vill göra allt men nu fick vi oss lite egen tid då Filip tittade på morgontv och inte förstod att vi var nere och bakade ;)  

Havrescones

Sätt ugnen på 250 grader. Rör ihop följande:

3 dl havregryn

3½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

3/4 dl rapsolja

2 dl mjölk 

1 ägg

KLicka ut ca 8 portionsscones på plåt och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Av Kisse - 7 juli 2012 13:59

Helt otroligt men det blev TRE dagar på raken på badstranden. Vi har ju en super härlig badstranden väldigt nära vårat hem (ett par km). Och även om jag mår apa biter jag ihop och tar med barnen, de roar sig ju bättre där än hemma :) Men två dagar på stranden hade tömt förrådet med gosaker helt och vi fick först och främst ställa oss och baka lite muffins ;)


Älskar picknickkorgen!!! Tårtfatet från tupperware är verkligen super. Nybakta muffins i påse är ju ingen höjdare, smarrigt värre!!!   

Jag och barnen byggde ett sandslott och Lukas tog grävaren och grävde vallgrav ;)     

Musslor är spännande.

Lyckades få lillebror Niklas och Cissi att komma till oss. Mycket populärt, dom hade med sig vattenmelon och en massa lekglädje :) Niklas byggde sandslott och dom kastade boll med Filip i vattnet. Barnen blir så glada och jag passar på att njuta ;) Petetr kom ner han också när han slutat jobba, med sig hade han gräsklipparen och klippte gräsmattorna där nere. Det är ju våran byförening som sköter om stranden. 

Av Kisse - 7 juli 2012 13:47

Visst är det roligt på stranden då vi var själva men ÄNNU roligare är det ju med sällskap. Det bästa vi gjort är att skaffa barnen tätt, speciellt med tanke på hur vi bor. På så sätt har de alltid någon att leka med. Men självklart blir det extra roligt när det är någon annan med i leken!


 

Ossian och Lukas mumsar vattenmelon.  

Ankis och Ossian som huserar hos Ossians mormor den här veckan ville gärna komma och hålla oss sällskap. Mycket trevligt hade vi och barnen hade roligt. Solen var varm och skönt och t.om.vi vuxna badade i sjön. Riktigt skönt faktiskt! Att vara tre vuxna med tre barn var riktigt skönt det med eftersom Ossians mormor också följde med.


Efter en stund kom Camilla (barnens faster) och kusinerna Max & Moa och Olliver som kusinbarn till mina pojkar men i samma ålder så då vi de fler kompisar och hade riktigt roligt. Stor kusinerna är ju snälla med de yngre och fångade småfisk och busade med dom.

 

Filip, Lukas, Ossian och Ollvier kollar på en liten fisk.

 


En riktigt härlig dag, tack för sällskapet!!!



Av Kisse - 7 juli 2012 13:42

Våran första dag på stranden var i början av veckan, en lite mulen men varmt dag. Barnen badade länge och vi byggde sandslott tillsammans.

 

Lukas var lite feg i början och vägrade ta av sig gummistövlarna ;)


Rätt skönt att ha hela stranden för sig själva. Solskyddskläderna åkte av efter en stund det var ju ingen strålande sol och då var det ju skönt att bada naken istället!!!

   


Äntligen är det sommar på RIKTIGT!!!

Av Kisse - 7 juli 2012 12:20

Idag flyttar Sickan och Tjackens små valpar till sina nya hem.

 

Två fina hundar som skapade fyra små underbara valpar. Förhoppningsvis blir det nya valpar om en så där 2 år, man blir ju grymt sugen ;)Jag kommer nog aldrig kunna vara utan hund någon längre tid men just nu skulle jag faktiskt vilja vara hundfri. Våran Macken är gammal och skruttig och en dag går han vidare jag fasar för den dagen för underbarare hund kan vi nog inte få som är så go och snäll men det är inte så roligt att han är så skruttig nu :(


Jag och min man är däremot inte överrens om hund... han vill skaffa en ny Jämthund och jag säger blank NEJ. Tyvärr vet jag ju att min man strutar i det och en jämthund kommer flytta in en dag... jag vill hellre ha en ny gråhund den dagen. Så lämplig i stl, bra i psyket och så mycket finare :) Men eftersom det är min man som kommer jaga med hunden förstår jag att jag inte har så mycket att säga till om.


Däremot vill jag en dag i framtiden ha en riktig familjehund också. Jag är uppvuxen med labradorblandningar och det är nog världens finaste familjehundar tycker jag. Men inte nu när barnen är små utan hellre när de är lite större och kan åka hem efter skolan och vara med hunden. Nu är vi så inne i småbarnsvängen och snart ska vi ju börja om ;) Just nu längtar jag bara efter den biten, att plocka fram bebissakerna igen, använda liggdelen till Kronan vagnen som jag bara älskar! Bebiskläder och bebisdoft!!!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards