Alla inlägg under september 2012

Av Kisse - 23 september 2012 18:09

På lördag (nästa vecka) ska vi ha kalas för båda barnen. De fyller år med 4 dagar mellan så det fungerar perfekt att slå ihop och ha endast ett kalas. Iår har barnen fått vara med och välja och det ska bli lite annorlunda mot de tidigare åren. Mycket att fixa och trixa med men jag tar lite för var dag så nu är det inte så mycket kvar. Petter kom hem rätt tidigt idag och tog barnen så jag har kunnat baka ifred så all bakning är nästan klar. Härligt när bulldoften sprider sig i huset men ack så trött min rygg är.



Nu hoppas jag att vi håller oss friska allihopa så det blir av det här dundrande kalaset. Jag tror att jag ser fram emot det lika mycket som barnen. Jag älskar när jag får hålla på att pyssla med sånt här :)

Av Kisse - 23 september 2012 15:39

Jag skulle verkligen vilja ha ett äppelträd, ett (helst flera) stora äppelträd i trädgården sånna där gamla, knotiga fina äppelträd. Våran gård är sjukt tråkig men det jag saknar allra mest är just äpplen!!!


Mina barn älskar äpplen, jag äter sällan äpple då jag får ont i magen av det med jag gillar äppelmos på gröten. Så brukar beställa äppelmos av mamma varje år men iår fick jag för mig att vara husmoderlig och göra den själv ;) Tur att vi har syster som har många äppelträd så vi passade på att plocka när vi var där i fredags och åt middag med dom. Var ju jätte länge sedan vi träffats igen då Lukas var sjuk sist när det var kalas.


       


Äppelmoset blev ju såklart inte lika god som mammas, finns ju inget som blir godare än mammas ;) Men den duger på min gröt!

Av Kisse - 23 september 2012 15:31

Jag är trött om kvällarna, inte konstigt alls och eftersom jag bestämt mig för att dra ner rejält på tempot så har jag börjat läsa på kvällarna. Jag älskar att läsa och läser så klart på tok för länge varje kväll. Lägger barnen i god tid då får jag lite extra tid medans de somnar ;) Läser ändå för länge och sover lite för lite så jag har varit väldigt trött i veckan i alla fall ;)


Det smittar av sig på barnen i alla fall...


 

Lukas låtsas vara mamma som läser i mammas säng :)


 

Glad fis som ska få sova i mammas säng :)


 

Det får man när pappa är och jagar ;) Filip valde att sova i sin egen säng och båda barnen somnade inom 10 minuter. Skönt!!!


Av Kisse - 18 september 2012 21:06

Jag har sagt det så många gånger förr men jag älskar verkligen Borgarparkens lekpark, så himla perfekt på alla de vis. Efter bm besöket åkte vi dit med barnen och barnens faster Cajsa kom och överraskade oss på barnmorskemottagningen, hon och Elise följde med till lekparken de med efter besöket.


Barnen roar sig bra både själva och med varandra men jag är så glad över att barnen har många kusiner att ta lära av från varandra. De leker så himla fint tillsammans!


     


Sedan sa vi hejdå till Cajsa och Elise åkte och handlade mat och avslutade med middag på donken så vi har haft en riktigt härlig eftermiddag tillsammans, en sån här dag behövde vi!!!

Av Kisse - 18 september 2012 20:48

Idag har vi varit till barnmorskan, hela familjen faktiskt. Ja nästan iaf Filip ville inte följa med in utan stannade i väntrummet och läste istället ;) Alla prover var bra, jag har super järnvärde och det känns ju bra :) Jag ska få lämna urinprov till hälsocentralen igen då dom ändrat rutinerna och inte längre tar urinprov på barnmorskemottagningen. Lite information och prat om sånt vi redan vet (har ju gjort det här ett par gånger nu) och sedan mättes magen och vi lyssnade på hjärtljuden.


Lika underbart som vanligt. Bebisen svarade upp med ett par rejäla sparkar men inte i närheten av vad den gjorde igår kväll. Då hade jag legat och läst en längre stund då bebisen plötsligt fick för sig att börja tok sparka inne i magen, hela magen hoppade och for. Ropade upp Petter som verkligen fick känna på rejäla sparkar.


Vi har gått igenom mycket och det har verkligen varit tufft, både för mig och Petter. Jag tror Petter har svårare att ta till sig denna graviditet, lika rädd han för att bli sårad och besviken igen. Han har ju känt bebisen tidigare men inte på detta vis. Vi båda skrattade och det kändes så himla skönt att se Petters glädje och lättnad.


Men jag är rädd, Petter är rädd, Filip är rädd och frågar då och då om bebisen fortfarande lever... Lukas är nog den enda som tar detta med ro, för honom ligger det en bebis i magen och simmar i vatten :)


En så efterlängtad bebis!

Av Kisse - 15 september 2012 20:21

Jag har rätt många i min närhet som håller i och har tupperwarevisningar och ibland faller jag för trycket och går på en visning alt. har  en själv ;) Idag åkte jag och Linn en snabbis till Sussie på hennes visning då det var en väldigt fin gåva till alla gästerna, nämligen en smart ostkupa, rymmer inte så stor ost men perfekt om man köper en bit brie eller så :)


 

Nu hade dom bytt färg och gjort om locket lie så bilden stämmer inte, då den har svart botten i denna utgåva, mycket snyggare!


man behövde inte handla för att få gåvan men jag köpte ändå en såskanna som jag sagt så länge att jag ska köpa.


 


Hoppas den är bra nu då!

Av Kisse - 15 september 2012 15:25

Lukas blev hemma och kurerade på onsdagen också men på torsdagen kom båda barnen iväg till förskolan men då åkte pappan dit med feber istället. Fredag vaknade han med ryggskott och på eftermiddagen då han haltat sig iväg till förskolan för att hämta barnen så rasade bilen...


Så sjukt tröttsamt just nu... Vaknar upp imorse och Petter är lite bättre i ryggen så vi packade in oss i bilen och åkte till svärmor och åt frukost med henne upptäcker då att Filip har feber, hög feber.


Nu har han sovit ett par timmar och febern är närmare 40 grader, inte alls kul :( Är ju bara feber dessutom. Lukas är lite snorig men det har han varit sedan han föddes, Filip har dock bara hög feber.



Känns inte som vi har vidare bra flyt just nu men samtidigt hoppas jag vi gör oss fri från sjukdommar nu så vi kan njuta av barnens födelsedagar i slutet av månaden utan sjukdommar. Tog och gjorde en beställning på lite kalas atteraljer och presenter så nu är den biten så gott osm klart!


Bara inbjudningarna som ska ut nu då ;)

Av Kisse - 13 september 2012 19:17

Tror ni det är roligt eller sjukt roligt att logga in på bloggen och se att man vunnit en tävling ;)


 


Tack så mycket Elina, det paketet ser jag fram emot ;)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards