Alla inlägg under september 2012

Av Kisse - 11 september 2012 16:57

Barnen har varit hemma idag med, sista återhämtningsdagen för imorgon återgår vi till förskolan och hoppas de håller sig friska ett par dagar iaf...


Lukas brukar inte sova middag hemma (mer än när han är sjuk) och inte varje dag på förskolan heller så idag syndes det extra tydligt att han behövde den här dagen hemma också...



 

Lukas somnar mitt i maten.

Av Kisse - 11 september 2012 16:44

Förra veckan var jag på brandutbilding på jobbet. En väldigt nyttig sådan vi fick prova släcka en eld med brandsläckare och släcka en brinnande docka. En sådan utbildning väcker många tankar och nu har jag äntligen tagit och beställt en brandsläckare och brandfilt dessutom fick man med en brandvarnare och de kan man ju inte få för många av!!!


 


Trygghansa har ett snyggt paket pris nu 799:- för allt på bilden. Hade velat ha i vitt helst men de verkade vara slut och svart passar bättre i detta hem så det fick bli så.

Av Kisse - 10 september 2012 10:44

Hösten är här och dess förkylningar. Lukas är feberfri men istället är det Filips tur, han har dragit på sig en ful hosta.


Hösten är ju min favoritårstid om man räknar bort förkylningar så vi försöker ändå njuta även sånna här sjukdagar. Om en stund ska vi gå ut och byta luft i lungorna och vädra ut lite bacilusker!!!

Av Kisse - 10 september 2012 08:15

Den 1september åkte jag och några kollegor ner till Stockholm över dagen. Åt gott och tittade runt i olika butiker. På lagerhaus köpte jag en häftig burk till tvättmedel iform av en tvättmaskin ;) Sedan hittade vi en marknad och där köpte jag två tvålar innan jg avslutade shoppingstråket med att köpa med sushi som jag åt på bussen när de andra åt godis :) En mycket trevlig dag!

Av Kisse - 9 september 2012 17:06

Lukas lyssnar på bebisen :)


 


Gjorde en beställning från apoteket, lite emot mina principer men jag orkade inget annat. Igentligen tycker jag alla nätshoppar är trist för i det långa loppet innebär det att de riktiga butikerna försvinner. De lokala apoteken kommer stänga ner när de inte längre lönar sig då det är mycket billigare att ha en nätshop där allt kan samlas i ett huvudlager och köparen själv betalar frakten... behändigt, lättsamt men människor förlorar sina arbeten... de där lätttillgängliga lokala små apoteken försvinner, vilket jag inte vill. Men jag bryter rätt ofta mot mina egna principer ;)


Så även denna gång då och gjorde en stor beställning på saker JAG behövde, olja till magen bland annat. Spänner rejält i den nu och även om det inte hjälper mot bristningar etc. så kliar och spänner inte huden på samma sätt när den smörjs med oljan.


 


Av samma principer använder jag inte själv scanning på ica (dock gått mot mina principer och provat en gång men det var inget för mig) eftersom det i det långa loppet innebär att butikerna kan säga upp personal då kunderna scannar sina varor själv och kassörskorna blir överflödiga...


Jag är en väldigt principsfast människa men försöker att frångå dom vid behov, för att prova, utmana mig själv, testa gränser, vara lite öppen för nya saker men återkommer ofta till mina principer men då har jag iaf provat ;)



Av Kisse - 9 september 2012 16:43

Snart, snart, snart är värsta skit veckan på länge över.... Det är inte ofta jag klagar när jag blir själv med barnen men denna vecka har nog tagit priset. Jag har medvetet låtit bli att blogga de jag inte känt mig särskilt positiv en endaste dag... Petter har varit borta och jagat i en vecka, en väldigt lång vecka.


Mycket trixande och fixade för mig att få veckan att gå ihop, utbildning på jobbet, logopedbesök för Filip som mormor tack och lov kunde ta. Sena dagar och till på köpet har jag varit så SJUKT TRÖTT. Alltså ni vet trött men gånger hundra... jag har lagt mig samtidigt som barnen VARJE KVÄLL, kvart över åtta har jag legat i sängen och antagligen somnat först av oss alla. Barnen har fått sova med mig i stora sängen då jag inte orkat ta tag i läggningarna på annat sätt...


På torsdagen ledsnade jag då jag kände att detta är inte normalt, att jag blir trött är inte konstigt, gravid heltidsarbetande med ensamt ansvar MEN inte så här trött. Fick tid omgående på hälsocentralen och efter ett urinprov fick jag tid till läkaren och pencillin. Urinvägsinfektion!!! Uppfyllde alla kriterier, trötthet, ryggont, kissa ofta, svårt att hålla tätt etc. Efter några dagar börjar jag sakta men säkert känna mig liiite bättre...


Lördagen började mindre bra, Lukas var lite gnälligare än vanligt och efter en tur till affären rusade febern upp och eftermiddagens roligheter fick ställas in. Kalas för två kusiner med middag, tårta och bad i vedeldadtunna, bevikelse! Men mormor och morfar var snäll och kom och hämta Filip så han fick åka på kalas iaf och sova kvar hos mormor och morfar.


Idag var planen att Petter skulle hämta Filip på hemvägen men då fick han skjuta en älgko och det drog såklart ut på tiden så jag och Filip fick åka istället. Hemma igen har jag passat på att baka lite. Äppelkaka till morgondagens apt, tyvärr blri det vabb på dagen tills Petter slutat men det är sånt man får räkna med, Lukas är inte helt kry ännu.


Fogarna spökar om kvällarna men annars har veckan trots allt fungerat men just nu HATAR jag allt vad älgjakt heter... det där förbannade älgköttet vi knappt äter... mycket gravidhormoner nu!!!!


Imorgon är jag nog snällare...kanske....

Av Kisse - 7 september 2012 20:54

Lukas sover sin tredje natt utan napp. Mitt lilla barn är inte så liten längre och innan vi får skäll av tandläkaren varr det dags att sluta. Går hur bra som helst men han har nog inte sovit på förskolan idag men det gör han inte varje dag heller... Jag hade alldrig trott att det skulle gå så här bra. Lukas som verkligen varit beroende av sin napp!!!!

Av Kisse - 7 september 2012 20:48

Skäms nästan att visa vad jag köpt idag... inte för prylarna i sig utan för handlingen. I den lilla byn öppnade en ny frisör en liten frisseria med lite inredning, presenter och barnartiklar. Jätte kul att någon vågar satsa och jag bestämde rätt fort att jag skulle försöka nyttja butiken vid tillfällen... två gånger har jag varit dit och tittat och klämt men varje gång gått därifrån tomhänt... dock inte idag... Trist nog ska butiken stänga och de hade därmed 30-50 % på alla varor! Då handlade jag såklart...


Different design har kanon bra priser i vanliga fall och med halva priset, nästan gratis... Skäms på mig... nu är vi utan presentbutik igen....


Men fina saker fick jag med mig hem ;)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards