Alla inlägg under november 2012

Av Kisse - 12 november 2012 17:05


  Lukas har blivit super duktig på att bygga lego. Han bygger, plockar isär och bygger ihop på andra sätt, så himla roligt att se.

Av Kisse - 12 november 2012 13:06

Jag älskar mina sobeabyxor, helt klart skönaste gravidbyxorna ever!!!

Just nu sitter allt åt... trycker och klämmer och helst vill jag ha så lite som möjligt på mig...

Igår hade jag sammandragningar mest hela dagen och fick ta det lugnt. Idag kan jag göra lite mer men kroppen känns trött eftersom jag åter igen blivit förkyld så blir en hel del vila idag med.

Av Kisse - 11 november 2012 21:40

Varit lite tyst på bloggen nu eftersom vi är grymt upptagen med annat. För några veckor sedan var vi på banken och fick klar tecken att låna pengar för att bygga klart huset. Min man han gillar ju att jobba under press och boar likt en gravid kvinna när jag är gravid, då bygger han och renoverar i huset. Förra gravidtiteten kom han igång en sväng men i samband med missfallet tog all ork och energi slut även för Petter och vi har inte renoverat något alls på nästan ett år.


Men nu är han igång. Tvättstugan har fått en rejäl makeover och är så när som lite små fix klar. Super fint blev det och ni ska få se bilder så snart små fixet är ordnat :) Men sedan har Petter även dragit igång det stora projektet med våran utbyggnad på närmare 120 kvadratmeter. När allt är klart kommer huset utökas med ett rejält sovrum till oss vuxna, ett till sovrum, badrum, vardagsrum och ett stort allrum.


Det är sjukt mycket jobb att få allt klart då det är mest bara ett skal utvändigt och en massa jobb invändigt att göra men jag vet att han kan min man. Förhoppningen är att vårat sovrum ska stå klart innan bebisens ankomst eftersom vi i nuläget är trångbodda men ju mer som hinns med innan bebisen kommer är ju en stor, stor bonus för då vill vi ju njuta av en härlig bebistid och inte alls ha så mycket byggkaos ;)


För mig innebär det denna renovering precis som de tidigare att sköta markservicen, laga mat åt alla som hjälper till, sköta barnen och den vanliga rulliansen.


Det kommer bli sjukt bra när det är klart!

Och jag är sjukt glad över att vi har folk som vill hjälpa till!!!

Av Kisse - 9 november 2012 09:35

Barnen har varit hemma nästan hela veckan eftersom de varit hängiga men igår gick de första dagen för denna vecka på förskolan, vi har hållt dom hemma extra länge dessutom då det går scharlakansfeber på min förskola så ville vi vara helt säker på att de bara hade vanlig feber så vi inte skickar tillbaka barnen till förskolan med något som smittar.



 

Lukas som inte längre somnar på vilan på förskolan orkade inte riktigt med sig igår. Trött och frysen somnade han mitt i maten igen, måste vara något med spagetti som gör honom extra trött ;) Taskiga mamman filmade så klart lite men blev påkommen ;)


Halv fem somnade han och sov till halv åtta imorse, gör ont i mamma hjärtat när han blir så himla slut av endast en dag på förskolan kanske hade han behövt vara hemma ytterligare en dag men vi bedömde att han skulle orka en dag eftersom han är ledig idag och nu är det slut på länga dagar på mycket länge. Tack och lov sov han ju hela natten, det är ju alltid en chansning hur länge man ska låta barnen sova när de somnar på eftermiddagen men vi misstänkte att han skulle sova hela natten då Lukas är en lång sovare som sover mycket!

Av Kisse - 8 november 2012 17:12

Då har jag jobbat min sista dag innan bebisen kommer, känns makalöst skönt nu kan jag säga. Imorgon har jag semester för då ska jag och Filip till logopeden. Men på måndag sätter graviditetspenningen in och barnen blir 15-timmars barn. Herre gud 15-timmar utan barnen i flera veckor ;)


Barnen kommer faktiskt få gå på förskolan dessa timmar, dels behöver de träffa andra barn men sedan för att de ska få vara ledig när bebisen kommer istället. Under tiden tänker jag försöka få undan en hel del här hemma men framför allt vila i massor!!!


Av Kisse - 7 november 2012 22:49

 


Lång jobb dag idag blev nästan 13 timmar idag :( Men imorgon åker jag hem när jag slutar och kommer endast komma tillbaka för att hälsa på under det närmaste året iaf. Jag har faktiskt bara sökt föräldraledigt ett år till en början och sedan får vi se om Petter ska vara hemma eller hur vi gör efter det.


Passade på att baka igår och bjöd mina kollegor på go fika idag när vi hade apt. Fryst apelsincheesecake blev det och till det mörk choklad och varm glögg med smak av chili/choklad. Riktigt gott!


Receptet hat jag hittat här hos Julias pyssligheter, en super härlig bak/matblogg.

Av Kisse - 6 november 2012 20:26

Riktigt intensiva är mina sista dagar nu, roligt och skönt på det sättet att man inte riktigt hinner med att tänka så mycket... Kan inte riktigt släppa allt ännu, varför vet jag inte för jag har haft lång tid på mig att förbereda mig. Bebisen är verkligen efterlängtad och jag har redan jobbat mycket längre än vad jag och alla mina kollegor och chef hade vågat hoppats på ändå känner jag mig inte redo...


Kanske för att jag är livrädd över det som komma ska och jobbet verkligen får mig att inte tänka så mycket.


Men framför allt är det tufft att släppa taget om sånt jag brinner för. Idag har jag fått jätte fint beröm för mitt arbete, det jag brinner extra mycket för, de barn som behöver det där extra. En kollega som verkligen peppade mig i mitt beslut att plugga vidare i framtiden. En dag ska jag göra det men inte så länge barnen är små, dels vill jag ha lite mer arbetslivserfarenhet och sedan handlar det både om tid och pengar.


Men  en vacker dag kommer jag titulera mig som specialpedagog det är jag helt säker på!

Av Kisse - 5 november 2012 20:24

Dagarna krymper och tack och lov min göra lista på jobbet också. Känns som jag kan ha en riktigt soft dag imorgon på jobbet tom, jag tänker inte ens stannna kvar efter arbets tid ;)


Ska nämliggen till tandläkaren efter jobbet så lite bråttom imorgon ;) Lukas och jag fick tid samtidigt men nu vette tusan om det blir någon för honom eftersom han haft feber idag med.


Nu blir det sova!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards