Alla inlägg under november 2012

Av Kisse - 4 november 2012 19:37

Försöker ladda för sista jobbveckan, strukturera upp det sista jag tänkt slutföra. Barnen är fortfarande febriga men Petter får ta vabbandet.


Har inte hänt så mycket i helgen utan mest bara segat sig fram, Petter och Linn bygger tvättstuga vilket är roligt. Kommer bli super fint när det är klart inom en snar framtid. Känner mig inte vidare hjälpsam men läget är ju som det är...


61 dagar kvar till bf eller 65 om vi ska vara petnoga ;)

Av Kisse - 3 november 2012 20:37

Febern fortsätter härja hos barnen så idag blev det bara inne och pyssla och dona med det mesta. Skura lite i hörnen, plocka och dona. Har riktigt kaos över allt med sommarkläder, höstkläder varvat med en massa vinterkläder, urväxta kläder och kläder som ska växas i... Längtar verkligen tills något blir klart så vi kan börja tänka på förvaring. I vårat nya sovrum ska det bli många garderober men måste även hitta någon passade vrå för mer förvaring, säsongkläder och prylar.


Bytte plats på lite möbler och fixade en datorhörna åt Filip på hans rum, blev riktigt bra. Min förhoppning är att han ska vilja vara mer på rummet sitt och forhoppningsvis kan vi kanske få en dörr på plats snart så han kan stänga om sig lite. Dessutom var det en stationär dator som bara stått länge och jag ser ju hellre att den används!


Nu är det bara fyra arbetsdagar kvar måndag-torsdag sedan går jag hem på lång ledigt, ska bli så sjukt underbart. Stressiga och intensiva dagar kvar att få klart allt men attans vad jag ska njuta sen. Har strukturerat upp en massa vad jag ska göra dessa veckor innan bebisen kommer, därav går jag på sparlåga nu och gör inte så mycket hemma. jag lägger krutet på att ge allt på jobbet, det här hemma hinner jag med sen!



Av Kisse - 2 november 2012 20:35

Jag var lite skeptisk om det verkligen skulle vara gott men det var det, amerikansk pumpapaj. Kanske inget jag kommer göra vid fler tillfällen än just halloween och pumpa urgröpning men absolut då ;)


 

Amerikansk pumpapaj


Pajdeg:

125 gr smör

2 msk strösocker

3 dl vetemjöl

1 ägggula


Fyllning:

4 dl pumpakött

2 ägg

2 dl strösocker

1 tsk kanel

1 tsk ingefära

1 krm salt

2 msk vetemjöl

2 dl vispgrädde


Arbeta ihop ingredienserna till botten och tryck ut i en form ca: 24 cm i diameter, låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.


Koka under tiden pumpaköttet i lättsaltat vatten ca 5-8 minuter, låt rinna av väl. Mixa sedan pumpaköttet till en puré, låt svalna något. Blanda ner ett ägg i taget och sedan resten av ingredienserna. Häll i pajformen och grädda ca 40-50 minuter i nedre delen av ugnen.


Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde till. Receptet har jag hittat på arla.se





Av Kisse - 2 november 2012 19:22

Pumpan lyser fint ute i mörkret! Blev bra för att vara första försöket :)

Av Kisse - 2 november 2012 13:23

     



Jag och barnen... mest jag då barnen tyckte det var äckligt.. gröpte ur pumpan. Självklart passade vi på att ta reda på allt som gick. Kärnorna rostades i ugnen med salt och chili. Pumpaköttet fick bli en paj som ska bli spännande att smaka sedan!

Av Kisse - 2 november 2012 09:53

Här började dagen tidigt trots att vi hade sovmorgon... Våra barn sover nämligen inte när de har feber och idag vaknade båda barnen med feber. Det tror jag aldrig har hänt tidigare, att båda har feber samtidigt! Så dagens logopedbesök fick ställas in och vi tar det bara lugnt hemma.

Av Kisse - 1 november 2012 22:13

Filip ville att vi skulle köpa en pumpa förra året till halloween men då var jag ju fortfarande väldigt trött och sliten. Gravid med massa kräkningar och yrsel...och inte alls på humör för något alls. Iår kan jag ju säga att mitt mående är klart mycket bättre även om jag är rätt trött och sliten nu med ;) Men när jag kom hem från ica med en pumpa till Filip och såg hans glädje så vet jag att det är värt att lägga ner energi på att hjälpa honom fixa denna pumpa. "Wow du har köpt en pumpa åt mig, vilken fin!" Utbrast han direkt och de senaste två dagarna har det pratats om hur denna pumpa ska skäras till :)

Imorgon hade jag tänkt att vi ska skrida till verket. Då är det bara ett besök till logopeden sedan är vi lediga resten av dagen!

Av Kisse - 1 november 2012 20:16

 

Filip gillar ju verkligen att snickra nu så det passade han såklart på att göra på Mulle Meck.


 

Någon som törs gissa vad det är?

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards