Alla inlägg under mars 2013

Av Kisse - 11 mars 2013 15:11

Edwin fortsätter växa i rasande fart, sista bvc besöket blev siffrorna.


Vikt: 6940 gr

Längd: 62 cm


 

Av Kisse - 10 mars 2013 17:58

          


Bra kämpat Filip i lilla vasaloppet. 1,5 km i många minusgrader. Hela familjen plus farmor och Ludde hejjade på. Jag följde med i spåret där det även bjöds på blåbärssoppa.

Av Kisse - 9 mars 2013 19:11

 

Eftersom det är sportlov denna vecka så är simskolan inställd och vi passade på att äta en brakfrukost tillsammans istället. Nybakta scones, stekt bacon och ägg.


Mumsigt!


Dagen har spenderats ute, städat i hönshuset som agerat förråd allt för länge, gjorde ett fynd och slutade med att jag slipade det och nu är det intaget för målning.

 


Kliar i min fingrar, jag vill bli klar med huset nu, hatar, hatar, hatar när det står stilla!!!


Av Kisse - 9 mars 2013 18:49

Förra helgen köpte vi en hel ananas och delade den i fyra bitar (två om man vill ha större bit men till barn är det lagomt med 1/4), gröpte ur köttet och gjorde små tärningar av det. Skalade och tärnade 2 apelsiner (enligt recept ska man ha en advokado också men det glömde jag). Pudra lite kanel på och voila!


 

Super gott!!!

Av Kisse - 7 mars 2013 21:15

Filip har länge pratat om att han önskar sig en kanin. Förra sommaren tänkte vi låna en sommarkanin av Ankis men det blev aldrig av. Igår efter vårat besök var det första Filip sa på väg till bilen " Mamma, vet du vad jag önskar mig i julklapp, en kanin"


 

Kaninerna vi myste med i måndags :)


Idag har vi förberett för våran nya familjemedlem som flyttar hem till oss imorgon ;)


 

Av Kisse - 6 mars 2013 19:26

Idag blev det en lång och kämpig promenad med Linn och Emelie. Strålande sol men starka vindar som drev snön så det ibland kändes som man fick en flatnäve i ansiktet :( Blev ett rejält motstånd på vägen hem.

Av Kisse - 5 mars 2013 22:39

Ankis bjöd på en grymt god lins & morotssoppa i måndags så jag var tvungen att prova göra den åt familjen idag och det fick topp betyg av hel familjen, säkrskilt Lukas som åt 5 portioner ;) Köpte färskt bröd också, gott, gott, gott varför gör man inte det oftare?  


 

Lins & morotssoppa för 4 personer


2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

8 stora morötter

2 dl gula eller röda linser

2 liter vatten

4 grönsaksbuljongtärningar

Några droppar citron

peppar


1 burk lätt creme fraiche


Hacka  löken och vitlöken och fräs i oljan så löken blir genomskinlig men ej tar färg. Skär morötterna i skivor och koka tillsammans med linserna, buljongtärningarna och vattnet under lock i ca 20-25 minuter. Tillsätt den stekta löken och mixa sedan soppan slät med en stavmixer tills den blir slät. Pressa i några droppar citron.


servera tillsammans med en klick creme fraiche och lite peppar :)


Jag tyckte dock min soppa blev för blaskig och tillsatte mer morötter och linser för en tjocckare konsistens.


       


Måste visa vad perfekt våran herb chopper från tupperware hackar. Går super fort typ 2-3 drag och sedan minialt med disk. Vi använder verkligen den ofta, så gott som dagligen!



Av Kisse - 5 mars 2013 22:30

Filips skidskola är slut för terminen (avslutning på söndag men träningen är klar för denn termin) men det betyder ju inte att man ska sluta åka skidor så idag packade vi in skidorna i bilen och åkte till skidspåren. Jag och Filip tog 1,5 km varvet medans Lukas kämpade den kortare sträckan tillsammns med Petter som hade Edwin i vagnen.


Hade med oss bullar och varm blåbärssoppa, ingen utflyktutan fika ;)


Sedan är det ju vattenspinning för mig på tisdagar. Trött i musklerna idag med, trist men får kämpa på i min egen takt! Edwin var ledsen den här gången med men flaskmatningen hade funkat lite bättre denna gång.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards