Alla inlägg under april 2013

Av Kisse - 5 april 2013 21:57

Igår var det en bra dag, tyvärr är ju inte alla dagar bra dagar.


Idag har det varit tvärtom... nä inte riktigt men barnen lyckades få mig på riktigt dåligt humör efter dagens lilla äventyr. Idag var vi nämligen bjuden på föräldraträff på bvc. Jätte trevligt må jag säga, ännu trevligare om mina barn och det andra syskonet som var där inte bestämt sig för att vara små monster... uppförde sig riktigt illa allihopa må jag säga. Det andra syskonet var minst lika vild som mina vildar och fann varandra rätt fort. Filip och det andra barnet lyckades låsa in sig i ett rum dit bvc sköterskan inte hade nyckel bland annat... till slut fick vi tag i en nyckel och kunde låsa upp den första dörren för att konstatera att de sedan låst in sig i ytterligare ett rum, nämligen på en toalett... barnen var inte inlåsta att de inte tog sig ut utan hade låst in sig för oss... men eftersom vi inte riktigt visste vad som fanns där inne ville vi inte att de var där.


När vi sedan skulle åka hem (äntligen städat ihop lekrummet som de praktiskt taget rivit), fått på oss skorna och ytterkläderna så stack både Filip, Lukas (och det tredje barnet) ut på parkeringen och där går min absoluta gräns. De ska ALDRIG springa ifrån mig när vi är någonstans, lämnade Edwin kvar inne och hämtade tillbaka de båda vildingarna så de fint fick vänta tills vi var klar. Så nu är det härda regler som gäller. Jag kommer inte acceptera att de beter sig så fler gånger.


Väl hemma igen fick de vara ute lite mer än en timme för att härja av sig all energi innan vi slutligen gick in. Petter fick stå för matlagningen och jag och Edwin la oss på sängen och tog en amningsvila men resten av dagen kändes redan förstörd och vi skippade fredagsmyset och hoppas på en bättre dag imorgon.



Av Kisse - 4 april 2013 21:45

Torsdagen blev en fullsmäckad dag, känns som torsdagar har en förmåga att bli det... antagligen för att man inte vill ha en massa måsten hängande under helgen ;) Torsdagen bjöd först på logopedbesök för Filips del. Gick jätte bra och han var taggat att jobba med logopeden, Lukas var mindre road att titta på så vi gick ut i väntrummet istället, där han kunde leka och läsa saga i väntan på storebror.

 


Filip ska få fortsätta gå till logopeden ett par gånger till men det går verkligen frammåt. Vi satsar hårt nu för till hösten blir det förskoleklass och annat att fokusera på då är det bra om vi kommit över det här hindret.


Efter logopedbesöket hade vi lite dötid innan bvc tiden för Edwin så vi åt våran medhavda lunch i bilen (hembakad pizza, funkar ju perfa att äta kall) och svängde därefter in på mitt jobb för en massa lek med barnen :)


Sedan bvc med Edwin, första sprutorna :( Gör så ont i mamma hjärtat när ens bebis skriker hjärtskärande av smärta. Edwin tyckte verkligen det var pest och pina trots sockerlösning som muta. Nödvändigt ont enligt min mening och nu är det gjort iaf. 3 månader gammal blev siffrorna;


Vikt:7840 gr

Längd:65 cm

Huvudomfång:42,1 cm


Han växer så det knakar, gjorde en jämnförelse och Lukas var ca:5 månader innan han var uppe i samma vikt och Filip hela 8 månader :)


Handlade och besökte återvinningen på vägen hem, barnen uppförde sig bra hela dagen. Känns ju lite nervöst att ha en hel radda saker att göra på en och samma dag, själv med tre barn. Men barnen vet ju faktiskt att det går inte att spela ut hur som helst när jag är själv. Man måste ju faktiskt våga chansa också, jag vägrar ju sitta hemma själv och inte kunna göra något bara för att jag har tre barn. Vi måste ju helt enkelt lära oss allihopa att lyssna på varandra för att livet ska fungera :)


Niklas och Cissi kom och åt middag med oss, pratade så mycket att jag glömde bort vad jag tänkt mig att de skulle få hjälpa oss med så de måste snart få komma ner igen ;)



Av Kisse - 3 april 2013 22:34

Finns det nått bättre än att fika ute? Idag städade vi av altanen, tog fram utemöblerna och skurade dom. Avslutningsvis blev det gofika ute ;)

Av Kisse - 3 april 2013 19:13

   


Nya byxor till Filip från ellos, mjukisbyxor som ser ut som jeans. Stl 122 är fortfarande lite stort. Lite dyra med sina 249:- men jag använde en rabattkod som gav 40 %, ellos är ju bra på att skicka ut bra rabattkoder :)

Av Kisse - 3 april 2013 11:01

Bröstet känns lite bättre idag, febern är borta men gör fortfarande väldigt ont. Fick ställa in dagens planerade promenad med Linn :( Istället har vi en riktig slappar dag och släpper alla måsten.


Imorgon har vi ett inbokat logopedbesök och Edwin ska på bvc och få första vaccinationssprutan så det blir en spännande dag. Filip är väldigt hes men jag hoppas han blir bättre under dagen annars får vi nog ringa och skjuta på logopedbesöket.


 
  

Av Kisse - 2 april 2013 22:05

   


Edwin har växt i den härliga suiten, han växer så det knakar den här ungen :)

Av Kisse - 2 april 2013 21:57

 

Dagens middag, broccolisoppa fick bra betyg av Lukas som tom. slickade upp det han spillde på bordet ;)

 


Koka upp broccoli, blomkål och några potatisar i tärningar ca 1 liter vatten och en grönsaksbuljong.


Låt koka ca 15 minuter och mixa till en slät smet, till sätt pressad vitlök, salt, peppar och en (stor) skvätt grädde.


*Mums*

Av Kisse - 2 april 2013 20:34

 

Våren är på väg, grusplan är på väg fram men än är snöhögen gigantisk

och antagligen veckor tills sandlådan tinat fram.

   


Blåste dock kallt och jag drog direkt på mig en mjölkstockning :( Ont i vänster bröst och feber :( Jag förstår inte varför jag är så känslig, jag klär mig ju varmt över brösten men inte tillräckligt idag alltså.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards