Alla inlägg under maj 2013

Av Kisse - 10 maj 2013 14:35

Igår tog vi oss en lång sväng till våra vänner Ankis, Jim, Ossian och Kyra. Anledningen var en tupp (och sällskapet såklart;))

 


Så himla roligt att vi fick en tupp av dom som dom kläckt upp själva :)



Av Kisse - 8 maj 2013 17:09

Har precis hämtat hem fyra hönpönor... bo på landet utan höns... det går ju inte!

Av Kisse - 7 maj 2013 17:59

Filip ville inte åka till sin förskola idag oxh jag gav honom valet att slippa eftersom vi inte måste lämna för något jobb. Lukas lämnade vi av på hans avdelning och åkte sedan till mitt jobb och hälsade på. Talade om för alla när jag planerar att börja jobba etc.

Sedan åt jag och Filip lunch på pizzerian medans Edwin sov så då fick vi lite kvalitetstid ensamma. Jag anser att det är viktigt att göra saker själva med barnen ibland. Filip önskade att vi skulle äta pizza så han blev jätte glad när han fick välja att vi skulle göra det, bara vi!

Av Kisse - 7 maj 2013 07:00

Tjuvknäppte ett kort på Edwin när han precis som somnat om efter amning en natt men ljudet från mobilen fick honom att slå upp ögonen och ge ifrån sig ett stort stort leende. Edwin är verkligen en glad bebis som är nöjd för det allra mesta :)

   

Minuten där efter somnade han om igen ;)


Nu är han dock förkyld och har dragits med feber några dagar men nu är det bara snoreriet kvar tror jag. Han är väldigt täppt och snorig så har han svårt att äta. Nästan lika glad bebis i alla fall men har svårt att sova. Det blir många små mål om dagen istället. Snorsugen är en räddare i nöden!!!


 

Koksalt och droppa bröstmjölk i näsan löser upp snoret som sedan sugs ut med näsfridan, låter super äckligt men man vänjer sig (både vuxen och barn) och den underlättar verkligen i förkylningstider.

Av Kisse - 6 maj 2013 18:00

 

Edwin är nu 4 månader och har hittat sina fötter :) Han fortsätter gå upp stadigt i vikt och ligger ungefär 2 steg över "normal" kurvan som han gjort sedan han föddes. Med andra ord följer han sin kurva jätte fint. 8850 gr och 68 cm lång. Vi har börjat lite lätt med smakisar men han har ännu inte förstått hur man får det att stanna i munnen, det mesta åker ut igen ;)


Han är för det allra mesta glad och en väldigt lättsam bebis som är nöjd bara han får mat. Han sover bra och helst i våran säng men oftast blir han kvar i våran säng efter nattamning bara för att det är lättsammast så ;) Vid halv åtta vill han helst somna i sin egen säng. Sover dessutom mer än gärna till halv tio, tio nästa morgon :)


Han är väldigt förtjust i sina gosar och tussar och gnussar i ansiktet med dom tills han somnar sedan håller han oftast den i ett stadigt tag i handen. Det händer att han tar napp när han ska sova ute i vagnen men det är mer undantag är rutin. Han är helt enkelt inte en napp bebis, trots att jag verkligen trugat med alla möjliga nappar.


Nu har vi plockat fram kläder i stl. 74 byxor och en del andra plagg i 68 passar dock bra ännu.


 

Av Kisse - 6 maj 2013 16:00

Ihelgen har vi äntligen träffat släktens yngsta och absolut minsta medlem. Vincent föddes 8 veckor för tidigt och fick spendera de första veckorna på sjukhus men vi har varit förkyld ända sedan han föddes och inte vågat hälsa på dom i rädsla att smitta ner dom med våran tjuriga förkylning som aldrig tycks vilja ge med sig. Vi är fortfarande inte helt friska men nu skulle han nästan vara född, den här veckan är hans beräknade födelsedatum.


Men nu blev det äntligen en träff.

 

Lille Vincent i min famn, kändes så skönt att äntligen få träffa honom. För alla har ju självklart varit väldigt oroliga för honom då han var så liten när han föddes men han har visat sig vara otroligt stark och slapp maskiner och sondmatning väldigt snabbt med tanke på hur tidigt han faktiskt föddes.


 

Vincent i farbror Petters famn. Petter är faktiskt den enda i våran familj som redan träffat Vincent. Redan samma dag han kom hem från sjukhuset eftersom Petter var där hemma hos dom och hjälpte till att renovera deras kök.

 

Nisse och Hugo, mamma Idah var med hon med :)

Av Kisse - 6 maj 2013 09:54

Ja ni frågestunden blev en lite längre bloggpaus, lite trist att ni inte passade på att lämna lite kommentarer men tyvärr har det ju blivit mindre och mindre av det sedan facebook kom :( Det är lättare att gilla och kommentera där och tyvärr blir det ju lite lika vad man lägger upp där och här... dock lägger jag in rätt lite bilder på facebook.


Den enda "riktiga" frågan besvarade jag direkt i komentarsfältet. Anna undrade nämligen vilken Ergo sele jag har och jag tror det är en "Orginal" som jag har. Vi köpte den när Filip var liten så den har några år på nacken (dessutom köpt på tradera och var begagnad men i väldigt fint skick). De nya Ergo slearna har flera uppdaterade detaljer som faktiskt är riktigt bra. Tex. behövs ingen förlängning som vi behöver på våran eftersom både jag och Petter är kraftiga räcker inte orginalbältet runt midjan (därför har vi en förlängning där) nu är banden tillräckligt långa för att passa alla :) En annan bra grej de gjort om är själva fästet för att fästa huvan på axelbanden när den används (min är rätt krånglig då man måste trä bandet in genom en plastöggla och sedan trycka ihop tryckknapparna för att hålla huvan på plats. Huvan används dock så sällan att den inte har någon jätte stor funktionell betydelse. (Jag kan lägga upp lite bilder om du vill Anna? Tyvärr är jag kass på att komma ihåg vad folk heter... så jag vet inte vem du är Anna... antagligen kommer jag ihåg vilket ditt barn är ;) Arbetsskada antagligen för jag glömmer sällan vad barnen heter och har lätt för att lära mig barnnamn. Skyller lite på att jag ammar och är allmänt förvirrad människa i övrigt också )


Jag har inte haft något spädbarntillägg tidigare utan köpte det först nu när vi väntade Edwin. Jag har dock inte använts ergon så jätte mycket nu eftersom Edwin är en så nöjd bebis och inte haft så mycket bära behov. Dock var babyinfanten som den heter väldigt behändig och bra för små bebisar för att få rätt position i ergon. Nu när det blir sommar och framför allt till hösten vet jag att vi kommer använda ergon ofantligt mycke. Edwin är ju en stor bebis och vi kan ta bort babyinlägget nu och använda selen som den är, då kommer bernet lite längre ner och det blir ännu behagligare för bäraren (då man ser bättre, med inlägget hamnar barnet högre upp och kan skymma sikten lite beroende på storleken på barnet) Jag tycker verkligen Ergo slelen är super bra, både för bäraren och för barnet!!!


I övrigt kommer jag fortsätta blogga som vanligt, Idah (som undrade över Edwins doppresent) jag kommer inom några dagar lägga upp en "önskelista" vad Edwin kan tänkas behöva och vad vi önskar oss i dopgåva då vi avsäger oss traditionella dopgåvor (gäller dock inte gudmor ;)) så som silverbestick, smycken etc. Jag anser inte att man (vi) använder sig av sådant och vi önskar barnen sådant de haft användning av tex. Filip som fick en tripp trapp stol som fortfarande används. Jag uppmuntrar att man går ihop flera stycken och köper present tillsammans!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards