Alla inlägg under juli 2013

Av Kisse - 28 juli 2013 18:58





     

Efter den varma turen ner började vi med att bada.


 

 

Lukas bestämde sig för att klappa ALLA getter ;)

     


Filip klappade djuren han med. Jag träffade på min kusin Patrik i gethagen ;). Vi tog en tur i tunnorna. Stefan som följt med oss åkte med i tunnan och Petter var med Edwin och packningen. Lukas red häst. Och när vi kom till tivolit kom även regnet... inte vilket regn som helst heller utan äkta svenskt "sommarregn". Himlen öppnade sig och vi blev blöt in till skinnet. Köpte regnponchos men hjälpte föga så vi bestämde oss för at köra på, gjord av socker det är vi då inte. Barnen åkte  en karusell själv och sedan åkte jag med dom i barnens berg och dalbana innan vi slutligen tog sista biten bland djuren som vi hade kvar att titta på.


Hittade några konstiga djur åxå ;)

 

Lukas

 

Filip

 

Stefan


Innan vi mycket blöta gick tillbaka till bilen, bytte om och åt middag på Max inne i Gävle. Bestämde oss för att ta en "liten" omväg hem och åkte förbi Ockelbo, Bollnäs, Delsbo, Hassela hem ;)


Men roligt hade vi efter vägen :) Är det nåt vi är bra på så är det att åka bil. Stanna till efter vägen och ta någon bensträckare, lite mat i magen och barnen somnar gott i bilen och bärs in i sina sängar :)

Av Kisse - 26 juli 2013 12:19

 

Edwin ammar mindre och mindre på dagarna nu, han har lixom inte tid. Finns så mycket annat att titta på och äter ju mer och mer riktig mat. Gröt till frukost/lunch. Ibland äter han mat till en senare lunch eller middag tillsammans med oss (om han inte sover middag för att han ätit sen lunch). På kvällen äter han en portion gröt och igår så la Petter honom för sovning utan amning :) Edwin får fortfarande amma när han vill, när han är törstig osv. men det blir mer och mer sällan på dagen. På natten äter han fortfarande ett par gånger.


 


Det är dock inte lika mysigt nu längre. Han har rätt hårda nypor och ibland bits han tack och lov har han inga tänder men gör tillräckligt ont ändå. Sakta men säkert trugar vi nu för att få honom att börja med välling, jag känner mig rätt nöjd med ammning just nu.

Av Kisse - 26 juli 2013 12:04

   

Igår åkte vi hem till min syster för bad och lek.

   

Kusin Axel med Edwin

 

Flytvästbadning eftersom det är väldigt djupt vid bryggan. Filip var fessigare än vanligt och höll sig i bryggan hela tiden. Lukas var modig nog att kliva ner i vattnet han med men hängde då på mig.


 

Gustav och Axel har byggt en flotte som de lekte på. Även kusin Victor var där och lekte :) Guistav, Victor, Axel och Lukas på flotten.


På kvällningen kom Petter och hämtade hem alla tre barn så tog jag och syster en löptur. Lite för mycket asfalt men roligt med sällskap och annat ställe att springa på :) Jag, Maria och Gustav badade och bastade sedan när vi kom tillbaka. Gustav tände och fixade bastun, mosters stora kille!!!


Lukas var så gullig när jag berättade att vi skulle åka till moster; "Åh jag tycker om moster ja" utbrast han   


Av Kisse - 24 juli 2013 22:58

En liten burk hemmagjord blåbärspure :)

Har även kokat några burkar blåbärssylt och sedan fryste jag in resten av bären. Finns ju inget bättre än att kunna ta fram bär i frysen till pajer, sylt, till gröten m.m

Av Kisse - 24 juli 2013 22:55

Idag var det dags att hämta hem storbarnen, tyckte jag. Eftersom Linn hade en ledig dag passade vi på att motionera. Vi är ju lite draghjälp åt varandra och det är ju alltid trevligare med sällskap. Vi bestämde oss för att gå till boan. Slingrig skogsväg med allra mest uppför med vagn, badkläder, ombyten oxh en varsin salladslåda gav vi oss iväg. 9,6 km visade det sig. Ingen konst utan vagn men rejält tungt fast vi turades om men Edwin var nöjd och det var huvudsaken.
Han skrattade och var nöjd mellan sovningarna han gjorde. Två timmar tog det men då höll vi ett behagligt tempo så vi kunde prata en massa så klart :)

Välframme i boan blev det både bad ( ja inte badkrukan Linn) och middag (tack svärmor) innan vi åkte hem med Petter som kom dit efter jobbet.

Filip och Lukas hade haft det jätte bra och ville inte åka hem till en början men med lovord från farmor att snart få komma tillbaka klev de in i bilen utan protester :)

Av Kisse - 23 juli 2013 22:54

Filip och Lukas är hos farmor och Ludde så igår passade jag på att ta en lång promenad med Linn. Nästan 9 km på 1 1/2 timme :) Petter var med hemma med Edwin. På dagarna har jag donat med sånt jag inte annars hinner utöver de vanliga sysslorna. Ikväll när Edwin skulle sova åkte vi till skogen och plockade blåbär. Edwin sov i bilen och vi plockade blåbär så pass nära att vi hela tiden kunde höra honom. Blev 2 kg rensade blåbär. Sjukt gott men ack så jobbigt att rensa. Så nu ska det bli blåbärssylt och blåbärspure åt Edwin. Fortsatte fylla fryaen med barnmat idag. Kokade ihop spagetti och köttfärssås.

Petter blev nästan förnärmad igår när jag visade vad jag laddat upp i frysen ;) Jag vet att Petter fixar det här att vara hemma men jag tycker ändå jag kan koka ihop all den här maten så det finns lite de kommande veckorna. Edein hinner ju äta en massa på de två kommande veckorna jag är hemma också :)

Av Kisse - 22 juli 2013 19:23

Vi håller på att introducera mat för fulla muggar till Edwin men han gillar inte köpeburkar, antagligen för de är lite för lite smak i de så det är ju bara till att ställa sig och göra egen mat efter hans smak och tycke :)


   

Kokt älgkött, potatis och en dragonsås var mumma det enligt Edwin :)Blir ju kanon bra i choppers. Min absoluta favorit grej i köket!

 

Kokt torsk, potatis och dillsås med morötter som fryses i iskubsformar :) Perfekt med en som prov och sedan 2-3 bitar som måltid. Riktigt gott blev det här!

 

Provade även att frysa i bullformar i muffinsformen när det var fullt i istärningsformarna, de funkade det med men blev lite kladdigare att hålla på med. Bara det fryst så kan de förvaras i lådor eller plastpåsar. Det allra bästa är att frysa så mycket som möjligt för sig själv så kan man kombinera efter smak. Ska vi tex. äta pasta så kan jag ta upp en vit tärning (sås) en orange (morot) och en bit kokt kycklig och på så vis blanda till en måltid.

Av Kisse - 22 juli 2013 19:14

   

På lördagen efter Kyras dop svängde vi in i Sundsvall och gick på Thaifestivalen som ordnas på Norra Berget. Var inte så mycket att hurra över men maten var god och barnen uppskattade lek i lekparken.


 

Vi köpte lite blandade kollijox och satt och åt på en av de där jätte höga bänkarna som finns på Norra Berget, en riktig mysig familjeedag blev det. Det är inte så ofta vi får med oss Petter på sånna grejer där det är mycket folk så jag njöt extra mycket när det var Petters förslag att åka dit :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards