Senaste inläggen

Av Kisse - 10 augusti 2016 10:38

 

Snart början skolan igen och vi kommer ha två skolbarn. Filip börjar trean och Lukas börjar i ettan. Garderoberna har rensats med urväxta kläder och håret är klippt så snart kör det igång igen. Vardag och rutiner, ska bli riktigt skönt. Jag börjar ny tjänst och kommer bli klasslärare i en etta. Känns galet spännande, roligt och samtidigt är jag nog rent ut sagt livrädd att jag tagit mig vatten över huvudet.


Petter kommer tack och lov vara hemma några månader med Elvira så vi får alla en mjukstart i höst. De stora barnen har taxi till och från skolan och Edwin kommer börja på storförskola (3-5 år)men bara 15 timmar i veckan.

Av Kisse - 10 augusti 2016 10:12

 


Trolska skogen som ligger i Mellanfjärden besöker vi varje år (både på sommaren och kring jul), älskar det stället. Vilka eldsjälar om ligger bakom det stället. Vi åkte med Familjen Sjödin och en höggravid Rosanna. Underbart att gå in i sagans värld, så värt ett besök!!!


Av Kisse - 10 augusti 2016 10:03

Vi bor väldigt nära E4 och tyvärr låter ju vägen väldigt mycket på sommaren när semestertrafiken drar igång men midsommar är det rätt tyst på vägen och det är en perfekt dag att vara hemma hos oss.


 

Sill lunch, den obligatoriska midsommarstången vi tvingar barnen att varje år vara med och klä och dansa kring, gofika ute i paviljongen och grillat til middag. Traditioner är till för att hållas ;) Familjen Sjödin, Stefan och Rosanna gjorde oss sällskap och vi hade en trevlig midsommar

 

"After midsommar", har man långväga gäster blir det ju dagarna två och dagen efter midsommar tog vi med familjen Sjödin och visade underbara Boan. Grillade hamburgare och badade.

Av Kisse - 10 augusti 2016 09:57

Jag fotograferar inte alls i samma utsträckning längre som jag gjorde för nått år sedan, eller rättare sagt är det väll så att jag inte använder systemkameran lika ofta. Knäpper ju kort med mobil förjämnan men när Elvira var 9 månader tog jag i alla fall kameran.


 


En väldigt beskrivande bild av Elvira, försiktig men nyfiken.


                 


Älskar Elviras kjolar, riktigt fluffiga tyllkjolar   

Av Kisse - 10 augusti 2016 09:44

Den här sommaren skulle faktiskt kunna beskrivas med ett ord; cykel. Som jag (och mina syskon) har cyklat... började med att vi började planera storebror Mikaels 40 årsdag. Vi har en liten uppgörelse vi syskon som innebär att istället för att ge varandra present när vi fyller jämt så gör vi något tillsammans. Vi har paddlat kanot, varit och fiskat, Boda Borg tidigare och nu bestämde vi oss för att fjällvandra... men så bytte 3 av 4 syskon jobb och det blev för svårt att genomföra så jag kom med en briljanta idén om att vi kunde cykla downhill... japp det var jag som kom på det (min ångest i sitt liften upp var inte nådig när jag insåg att det var MIN idé). Kort sagt åker man sitt liften upp på toppen av Järvsöbacken och sedan cyklar man ner.
 
Riktigt roligt! Tack och lov hade vi bokat instruktionskurs före och fick lära oss massa teknik och fick guidning ner de två första åren. Vi tränade bromsa, svänga, positioner på cykeln etc. Jag tycker kursen var ofantligt bra utan den hade jag inte vågat cykla på det viset vi gjorde, att lita på cykeln var A och O och instruktören var otroligt duktig på att peppa oss att lita på cykeln och våran förmåga.
 
Efter en grymt rolig och svettig dag checkade vi in i stugan vi hyrt. Åt god mat, skrattade och pratade. Spelade kort och bastade. En riktig super resa. Att åka bort vi syskon är ro för själen.

 

Att det blivit 30 mil på cykel denna sommar är ju inte fy skam det heller. Resulterade dessutom i att jag köpte ny cykel så jag hoppas det blir många fler mil innan vintern kommer. Till våren ska jag byta pedaler och köpa cykelskor!

         

Av Kisse - 9 augusti 2016 23:00

Oj här har det verkligen varit tyst, länge!!! Glömde faktiskt kolla när sista inlägget skrevs men vet att det handlade om Smillas andra kull kattungar. Kattungar som vid det här laget är vuxna katter.


Här har livet fortsatt i en hiskelig takt. Jag har provat på ett nytt jobb, trivdes som fisken i vattnet på en liten byskola. Ansvarade över förskoleklassen men undervisade även årskurs 1-3. Är det helt det roligaste jobb jag haft. Tyvärr las skolan ner strax efter att jag tidigare än planerat gick hem för ännu en föräldraledighet.

 

                   


Elvira föddes 2015-06-09, otroligt efterlängtad av hela familjen. Filip var säker på en lillasyster, Petter likaså men jag var helt inställd på en till pojke. Det bara kändes så, graviditeten var på många sätt annorlunda. Ingen foglossning (mer än ett par veckor typ mitt i) men psykiskt påfrestande (jag bestämde mig för att det helt klart var den sista gravditeten) och stora besvär av åderbrock. 5 veckor innan bf brakade det däremot lös och vi hamnade på förlossningen med regelbunda värkar. Blev utskriven nästa dag att åka hem och vänta... och vänta fick vi göra i 4 veckor men jobba något mer funkade inte pga värkarna.


Elvira förlossning var tufft, långdragen och otroligt smärtsam, helt klart min värsta :( Men ut kom hon 4400 gram och 52 cm. Stor tjej!


                   

Filip och Edwin tog till sig Elvira direkt, Lukas har haft lite kämpigare och det tog någon månad för honom att acceptera henne fullt ut men han var ändå väldigt mån om henne redan från början men ville inte hålla i henne eller så. Alla barnen har varit väldigt förstående mot henne och inte alls svartsjuka eller så. Familjen blev helt komplett  

Av Kisse - 14 september 2014 15:06

                                 

Av Kisse - 13 september 2014 16:03

                 

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ KisseGirl  med Blogkeen
Följ KisseGirl  med Bloglovin'

Samarbetspartner

Övrigt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se