Alla inlägg under april 2011

Av Kisse - 7 april 2011 21:54

Usch vilket regn och rusk  väder det varit idag, kan ärligt säga att det enda jag varit ute idag var till bilen och från bilen ;)


Blev inne lek med barnen när jag kom hem från jobbet.

  Tågbanebygge på Filips rum


Stryka gardiner *hatar* till köket och Filips rum och sedan mys med en trött Lukas fram till läggning.  Sätta upp gardinerna och läsa godnatsaga för Filip, nu har vi börjat med Mamma Mu samlingen :)


  Sov gott!

Av Kisse - 6 april 2011 21:18


Nätterna hittils har fungerat över förväntan kanske är detta lösningen, just nu i alla fall... blir det långvarigt ska en skärmvägg skaffas för att avgränsa sovdelen lite till.





Av Kisse - 6 april 2011 20:51

Äntligen kan man säga att Lukas uppskattar ute stunderna igen, kyla var inte Lukas grej men nu vill han nästan inte in ens ;)

 

Tog fram trehjulingen och det blev såklart en hit :)


    

Filip gräver och låter knappt lillebror låna grävaren men idag fick han chaansen för Filip blev såklart sugen på cykeln han också men kan konstatera att han börjar bli för stor och högsta önskan nu är en sån här, någon riktig cykel med pedaler blir det inte för Filip iår.

 

Springcykel från Biltema 499 kr finns i grönt också men Filip vill ha en rosa "Motorcykel".


Något som Filip pratar  mer och mer om är att åka framåtvänd och denna stol från biltema ser ju helt okej ut för 599:- men vi hoppas Filip går med på att sitta bakåtvänd tills hösten sedan är det dags att vända på honom.


  Eftermiddagskaffet intogs på altanen. Stefan och Lukas mumsar chockladbollar :)


   

Stefan roade sig med att para nyckelpigorna i hopp om små nyckelpigor, vi får väll se hur det går ;)


 

Varför är det alltid så att man hittar massvis man vill ha när kassan absolut inte tillåter några utsvävningar... dena fina spegel finns på Rusta för 399:- jag VILL HA!!!!


Imorgon är sista jobbdagen för denna vecka sedan har jag lång helg *jippi* Dock har jag lite *private stuff* inbokat på fredagen men sedan kommer moster gopojkar och förgyller våran helg som vi längtar :)

Av Kisse - 6 april 2011 17:16

Två gånger på samma dag, inte illa.

 
Av Kisse - 6 april 2011 07:57

Lukas inviger nya fina jackan. Barnen blev glada när vi kom fram till förskolan och fick se inte mindre än två brandbilar på parkeringen. Brandlarmet hade gått på skolan men det var bara ett ljus som satt igång larmet, ingen brand men brandmän i full utrustning ser man inte varje dag :)

 
Av Kisse - 5 april 2011 21:17

Skulle tömma kameran på bilder då hittade jag denna från igår, det hade jag förträngt. Lukas som skrek och tyckte sanden på gran canaria var äcklig öppnade helt enkelt dörren och gick ut barfota igår, brorsan var ju ute. Tur att Filip är en storebror med koll som snabbt ropade "Mamma, Lukas är ute UTAN skor"  skit unge...  jaha här hemma duger det att gå barfota... att det var blött och kallt bekymrade honom inte det minsta... inte heller att de är rätt vassa våra stora zingelstenar på gården...

 

Tjurig mamma som jag är fick han då allt gå i själv också ;) Frågade om det inte gjorde ont i fötterna och fick tillsvar "aj aj aj" samtidigt som han pekade på sitt huvud ??? Knasis!!!


Hämtade bvc böckerna (båda barnens var glömda på bvc) igår och kan meddela att Lukas numera kan stoltsera med sifforna


Vikt: 12 950gr

Längd: 84,3 cm

Huvudomfång: 47,1 cm


Något som man kan bli lite full i skratt åt är ju att hans huvudomfång däremot hade krymt en cm...  noggrant läst i boken hade huvudomfånget förra besöket ökat med 3 cm på 2 månader... *hmm* snurr på måttbandet kanske...


Växer det gör han verkligen iaf och jag budade hem en jacka på tradera som jag fick för ynka 141 kr med frakten inräknad (själva budet 81kr)... kändes väldigt spännande att se om jag köpt grisen i säcken eller vad eftersom jag fick den så billigt (nypris är ju närmare 800:- och på tradera går de för ett par hundra)


  Tok nöjd kan jag ju säga att jag blev, super fin är den. Lite svårt att fota bara eftersom reflexerna är så bra :)

   

Så nu har Lukas en kanon jacka för polarns jacka är kanon bra, däremot är jag lite besviken på byxorna nu till min knubbis då de sitter väldigt tajt om magen hans  :( Till Filip har vi alltid haft motsatta problemet allt har varit för stort i midjan och de senaste zipbyxorna jag köpte till Filip fick han ha hängslen på hela hösten, nu passar de dock bättre.


LÖÖÖV TRADERA :)



Av Kisse - 4 april 2011 22:10

Tråkig bloggdag inget speciellt att skriva... lockade ner mamma och pappa och Freja (som är hos farmor och farfar och vilar upp sig) på eftermiddagen eftersom jag behövde pappas expertishjälp. Min pappa kan laga allt... ja jag tror det i alla fall... jag vill gärna tro det men det är nog faktiskt inte mycket han går bet på så idag fick han ett projekt av mig...


Jag har nämligen förmågan att FÖRSTÖRA saker... alltså jag är en sådan människa som säger jag kan göra det MEN den går säkert sönder... inte så att jag är mindre rädd om saker (tvärtom nästan) men saker har förmågan att gå sönder i min närhet.... förra veckan pratade vi  om att sy nya gardiner till avdelningen på jobbet jag erbjöd mina tjänster MEN varnade att jag säkerligen kommer göra sönder något... japp jag lyckades... köra sönder deras mega urgamla symaskin alltså säkert 30 år gammal... den har tjänat förskolan i 30 år och såå kommer jag och ja kaputt nu går det bara att spola undertråd...


Tack och lov skrattade mina kollegor mest men mitt samvete gnager.. jag VET ju att jag alltid lyckas trasa sönder så varför ens prova... tog med min egen symaskin och sydde klart alla gardiner idag... blev jätte fint och pappan har tagit hem symaskinen så jag hoppas och tror att han får till den och sedan LOVAR jag att aldrigg mer röra DEN symaskinen... kan tillägga att jag vägrade röra strykjärnet den delen fick mina kollegor sköta *jag hatar ju att stryka ;)*


Roligt att träffa Freja en stund också, blir ju på tok för sällan. Lovade Filip och Freja att Freja ska få komma hit och leka mer en annan dag, en hel dag minst kanske sova över i alla fall ge som två en chans att leka själva jag tror dom skulle ha hemskt roligt!

Av Kisse - 3 april 2011 22:09

Fick tuppjuck på eftermiddagen och drog igång projekt SOVA PÅ NÄTTERNA, länge har tanken gnagt HUR vi ska lösa så att alla på bästa sätt får bättre nattsömn. Idag bestämde jag mig för att prova...


Barnen fick separata sovrum och vi sover i vardagsrummet... det är sällan något mer än vi är på övervåningen och vardagsrummet är tillräckligt stort för att rymma både soffhörna och våran säng så då fick det bli så... barnen i varsitt rum på vardera sida om vardagsrummet. Eftersom Filip inte sover i gamla barnrummet var det han som fick byta rum till vårat gamla sovrum.


Om det blir bättre av detta får tiden utvisa... det är ju inte för evigt förhoppningsvis har vi inom något år resten av huset klart och då finns det fler rum att tillgå men just nu blir det så här vi testar att sova.


Filip hjälpte till att fixa sin hörna " åh en  prinsesssäng" utbrast han glatt när jag tog fram sänghimlen och hängde upp den "som ett tält" och efter två godnattsagor somnade han gott. Det är något som jag tror Filip har saknat eftersom vi sedan förskolestart lägger Lukas en stund tidigare än Filip och då inte längre kunnat läsa godnattsaga utan att störa Lukas.

 


Vi har även hunnit med att hämta hem den lagade bilen för att jag åter igen skulle bli mega besviken denna gång eftersom jag glömt att bilen är obesiktad och har körförbud och därför inte kan ta MIN bil till jobbet imorgon heller... hat kärlek är vad jag har till den bilen... *mest hat* Men så snart som bara möjligt ska bilen besiktas och förhoppningsvis ska väll inget mer gå sönder nu på ett tag... var en sväng till min syster och hämtade en låda med kläder till barnen, alltid roligt, jag är otroligt glad att vi får ärva kläder till barnen.


Något mer som ska bli otroligt roligt är att Gustav och Axel ska komma hit på fredag och sova över ända till söndag, det ser både stora som små fram emot :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards